Grad je dobio pet novih javnih česmi

imageU protekle četiri godine grad je dobio pet novih česmi. Nove česme sada se nalaze i u ostalim delovima grada izuzev centra.

Kada maksimalna dnevna temperatura kao što je bio slučaj poslednjih dana dostiže i 38 stepeni potreba za javnim česmama je više nego očita. Grad je godinama raspolagao sa pet česmi koje su uglavnom bile smeštene u centru grada i to česma kod zgrade PIO, dve česme u Knez Miloševoj ulici, jedna kod Gimnazije.
Nove česme sada su postavljene u parku na Pećini, na igraištu Student, u parku na Petom puku, parku na Jadru i u naselju Kolubara II. Direkcija za izgradnju je čak u više navrata pozivala gradjane da dostave predloge o mestu na kom bi po njihovoj potrebi i proceni trebalo postaviti česme.
Sve česme su u funkciji , kažu u Direkciji , a za deset javnih česmi i tri fontane grad godišnje plaća vodu u iznosu do milion dinara. Sve popravke i održavanja praktično su u nadležnosti Direkcije dok Vovodo ima samo ulogu isporučioca vode.

image Za nove česme grad je utrošio 1,5 miliona dinara , a svojevremeno je postojala i ideja i najava da u gradu bude uradjjeno nekoliko novih fontana koje bi upravo u vrelim letnjim danima dobille na svom značaju u službi gradjana , ali i u estetskom izgledu grada. Ipak ta ideja nije do kraja realizovana , ali su zato stare i zapuštene fontane ponovo stavljene u funkciju.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.