Predizborna obećanja

imageSada kada su izbori završeni I rezutati potvrdjeni za očekivati je da ubrzo počne I ispunjenje predizbornih obećanja . Najvažnije, svakako, vezano je za zapošljavanje u Krušik i brojne druge firme.   

Ovi izbori pokazali su da su sa ozbiljnim lokalnim  programom pred gradjane izašli samo SPS i DS dok je već pomenuti Radulovićev  Pokret bio nacionalni , a SNS je tek poslednjih dana kampanje izašao sa obećanjima o zapošljavanju hiljada ljudi u Krušik i u privatni sektor kao podršku proizvodnji Krušika. Ipak nejasan program SNS-a dopunila je činjenica da su se narodu predstavili kao opcija Aleksandra Vučića pa se i njihova lista na lokalu tako zvala „Aleksandar Vučić-Srbija pobedjuje“. Vučić je na lokalnim izborima prošao dobro osvojivši 26 mandata i omogućio im rukovodjenje gradom. Shodno porukama koje su poslali biračima na njima će biti veliki teret da ispune obećanje vezano za hiljade zaposlenih , a već u decembru moraće shodno obećanju da prekroje matricu budžeta izdvajajući deset puta veće cifre za poljoprivredu i privredu , a na uštrb svega ostalog. Na pitanje Vamedie na jednoj od konferencija ove partije o tome da li će zaustaviti stranačko zapošljavanje Slobodan Gvozdenović budući gradonačelnik nije mogao da da obećanje pa je pitanje kako će rešiti problem s obzirom da je na snazi zabrana zapošljavanja u javnom sektoru . Odnosno da li će revanšizmom otpustiti sve koji su se po tom osnovu zaposlili i dovesti neke druge svoje i šta će se u tom slučaju desiti sa onima koji su već njihovi u javnom sektoru. Da li otpustu u tom slučaju treba da se nada i ona polovina koju im je ustupio SPS za ove četiri godine? A njih je podjednako. Da li će onda ukoliko odustanu od revanšizma zapravo morati da povećaju broj zaposlenih , a kako sa zabranom zapošljavanja? I ostaje naravno pitanje šta da učine ukoliko koaliciju naprave upravo sa SPS-om?
Beogradska vertikala na kraju će dobiti svoju potvrdu ili negaciju . U kampanji naprednjaci su obećali pomoć države zbog te vertikale pa je pitanje kolike investicije očekuje ovdašnji SNS. Ako se obećanja ostvare biće dobro svim Valjevcima jer će se u Valjevu raditi i graditi , a hiljade će biti zaposlene u Krušiku i privatnom sektoru i samo maliciozni gradjani mogli bi biti protiv takvog ostvarenja.
Sam Aleksandar Vučić u obraćanjima naciji poslednjih dana u više navrata je govorio o tome da pauze u napretku ne sme biti i shodno tome za očekivati je da i u Valjevu krene napredak vrlo brzo. Odlazeći gradonačelnik Stanko Terzić ostavlja 500 miliona dinara svom nasledniku Gvozdenoviću, a na njemu je da očito rebalansom budžeta preraspodeli sredstva i  odmah investira .
Za sto dana vlasti sumiraće se prvi rezultati, a tada će stići i odgovori na pitanja koja postavljaju gradjani. Izbori su održani , vreme odbrojavanja je počelo i ako Valjevo misli da pobedi moraće dobro da „zasuče rukave“.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.