Parking postoji

      Нема коментара на Parking postoji

imageSituacija u kojoj turistički autobusi zaustavljaju saobraćaj u gradu se nastavila i izvesno će se sika ponoviti i ovog vikenda . U gradskoj Direkciji kažu da oni nisu nadležni za parkinge , ali da parking za autobuse postoji.

Dobro je što u Valjevo dolaze ekskurzije i što će svakako ovaj grad ostati kao uspomena mnogim djacima širom Srbije , ali svakako nije dobro što svaki put kada u samo gradsko jezgro udje veći broj autobusa imamo saobraćajni kolaps.U Direkciji kažu da parking za autobuse postoji , ali i da parkinzi nisu njihova nadležnost.

„Imamo sjajan parking prostor preko puta Hrama , samo se on ne koristi . Tamo se osim petkom i verskim praznikom može videti samo par vozila . To je veliki parking koji izgleda niko nije otkrio . Mi smo Direkcija i nisu parkinzi naša nadležnost . Mi se bavimo izgradnjom , a ko još počnemo da uredjujemo i parkinge šta će nam koje drugo javno preduzeće . Onda nam ne treba niko. Sve će Direkcija da radi . Molim Vas postoji parking prostor preko puta Hrama , ali neko normalan mora da kaže parkirajte autobuse tu , to je 150 metara daleko od tog gde oni pokušavaju da se parkiraju“, objašnjava direktor Direkcije Dragan Jeremić.

Na pitanje Vamedie ko to treba da saopšti vozačima Jeremić kaže:“Pa JKP Vidrak u čijoj su nadležnosti parkinzi , a ne Direkcija . Vidrak ubira prihode od toga i treba da se stara o parkinzima . I naravno TO koja izgleda još nije informisana da ekskurzije dolaze u Valjevo“.

Ako već postoji parking koji može da primi autobuse onda bi očito trebao da postoji znak na kome bi bilo napisano obaveštenje , a pre svega organizatori putovanja , oni koji predlažu Valjevo kao destinaciju morali bi u ponudi da pruže i informaciju o parkingu.
Od uobičajenih mesta koja su turistima u Valjevu interesantna jedino Kula Nenadovića ima svoj poseban parking.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.