„Microsoft“ akademski programi na VIPOS-u

image Studenti i profesori Visoke poslovne škole strukovnih studija imaju mogućnost da koriste najnovije verzije profesionanih softvera za programiranje ili dizajn.

Naime, jedina državna visokoobrazovna institucija u regionu postala je pretplatnik programa “DreamSpark for Academic Institutions”. Reč je o programu kompanije „Microsoft“ koji podržava obrazovanje u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija i koji omogućava pristup softverima ove kompanije za potrebe učenja i nastave, kao i u istraživačke svrhe.
Na taj način je studentima i profesorima VIPOS-a omogućeno besplatno korišćenje najnovijih verzija profesionalnih softvera koji se koriste za programiranje ili dizajn. Ovaj softver će ubuduće biti dostupan na računarima u računarskim učionicama VIPOS-a, ali će studenti i profesori moći da ga koriste i na svojim računarima za samostalno učenje i istraživanje iz oblasti Poslovne informatike.

image Softver koji je dobijen ovim programom obuhvata klijentske i serverske operativne sisteme (Windows 10, Windows Server 2016 i drugi), razvojne alate (Visual Studio 2015 i drugi), serverske platforme (SQL server 2016 i drugi), kao i pojedine delove Microsoft Office paketa (Access 2016, Visio 2016, Project 2016 i drugi).
Zahvaljujući tome, studentima valjevske državne visoke škole je pružena šansa da se na samom početku svoje profesionalne karijere upoznaju sa profesionalnim alatima za razvoj aplikacija, kreativan dizajn i za mnoge druge potrebe.

VIPOS

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.