Bronza Darka Pantelića

imageRvač Mladosti Darko Pantelić, osvojio je bronzanu medalju na prvenstvu Srbije za seniore u grčko-rimskom stilu, održanom za vikend u Subotici. Bronza Pantelića predstavlja prvu državnu medalju valjevskog kluba u grčko-rimskom stilu posle 22 godine. Tada je Miloš Govedarica, olimpijac “Mladosti”, osvojio poslednju državnu medalju za valjevski klub. Nakon toga, seniorske državne medalje osvajane su jedino u slobodnom stilu.

Pantelić je u Subotici bio slobodan u prvom kolu, da bi u četvrtfinalu bio poražen od Đorđa Ševića, kasnijeg finaliste sa 4:0. Trenutak neopreznosti koštao je Valjevca četiri boda, koja nije uspeo da nadoknadi do kraja meča, iako je žestoko napadao. Šević je došao do finala, a Pantelić do prilike da u borbi sa Mandićem iz Obrenovca dođe do bronzane medalje. U meču punom preokreta i uzbuđenja, Pantelić je nakon ofanzive u drugoj rundi došao do pobede tušem, iako je nakon prve runde njegov protivnik bio u vođstvu.
Panteliću je ovo druga državna medalja, pošto je u slobodnom stilu bio vicešampion države 2013. godine. Seniorska bronza je sedma medalja sa prvenstava Srbije u grčko – rimskom stilu za valjevske rvače ove sezone, a medalje su osvojene u gotovo svim uzrasnim kategorijama. Do kraja prvog dela sezone Valjevce očekuje državno prvenstvo u grčko – rimskom stilu za mlađe pionire, i prvenstvo Srbije u slobodnom stilu za sve uzraste početkom jula. Obzirom na sjajne rezultate u grčko – rimskom stilu, za očekivati je da će valjevski rvači ugroziti sjajan rezultat od prošle sezone kada je osvojeno 19 državnih medalja.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.