62 godine MŠ „Živorad Grbić“

imageOve godine, 18. maja, valjevska muzička škola obeležava 62 godine postojanja. Šest decenija unazad, ova kulturno obrazovna institucija jedna je od najuspešnijih muzičkih škola u Srbiji i svakako jedan od najznačajnijih nosioca kulturnog života u Valjevu.

I ove godine, sa impresivnim brojem od preko 180 osvojenih nagrada na muzičkim takmičenjima , čija sezona još uvek traje, MŠ „Živorad Grbić“ je ponovo u samom vrhu najuspešnijih muzičkih škola u zemlji s tim što su ovu godinu pored takmičenja jedno kreativno, pozitivno lice škole kreirali i neki novi programi.
„ 62 godine postojanja, koja ima renome kakav je naša muzička škola izgradila kroz više od šest decenija rada, obavezuju svaki ozbiljan kolektiv, a posebno onaj lepom i uzvišenom stvaralaštvu posvećen, da konstantno radi na unapredjivanju imidza i kvaliteta“ kaže direktorka škole mr Suzana Radovanović – Perić.
„Uspešni učenici, broj naše dece na muzičkim akademijama, kvalitetan mlad kadar, najviša priznanja na muzičkim takmičenjima su godinama glavne asocijacije kada je valjevska muzička škola u pitanju. Ove godine smo pored svega navedenog, poseban akcenat bacili i na prateće programe u vidu rada muzičkog zabavišta i pripremnog razreda, brojnih muzičkih radionica, koncerata, seminara, predavanja, gostovanja škole u drugim gradovima u zemlji i inostranstvu a posebno smo ponosni na pokretanje dva nova muzička takmičenja VALJEVSKOG FESTIVALA HOROVA i medjunarodnog takmičenja gudača „ ZLATNE STEPENICE“ koje će se održati u periodu od 27 do 29. maja . Izuzetno je primetan i doprinos kulturnoj sceni grada kroz koncertno angažovanje naših profesora u ansamblima poput gudačkog kvarteta MISS,gudačkog orkestra FENIKS,tria AMOROSO, dua CARPE DIEM, kamernog hora Emanuil. Sve su to činjenice koje dokazuju jedan vrlo posvećen,jasno organizovan rad u cilju unapredjivanja profesionalnog nivoa škole i kulturne slike sredine u kojoj toliko dugo trajemo. Za nas su sve to vrlo muzikalni trenuci u životu škole, koji mu daju i boju i trajanje i specifičnost i bez kojih ova naša profesija ne bi bila to što jeste. Ovogodišnji program proslave Dana škole smo upravo nazvali „SVI NAŠI MUZIKALNI TRENUCI“ sa namerom da kroz devet programa u maju mesecu prikažemo sve nijanse našeg muzikalnog trajanja“ završava direktorka valjevske muzičke škole.
Program obeležavanja 62 godine rada MŠ“Živorad Grbić“ je počeo 11. maja koncertom poznatih srpskih čelista Sandre Belića i Nemanje Stankovića uz gostovanje kvarteta „MISS“, nastavlja se koncertima Blue Train benda, zajedničkim programom Muzičke škole i valjevske Gimnazije na Desankinom Trgu, koncertom muzičkog zabavišta i pripremnog razreda, koncertima u Noći Muzeja, koncertom Tria SAN, koncertom POP HORA, kao i Svečanom akademijom u muzičkoj školi, planiranoj za 19. maj u 18.30 h I Centralnim koncertom proslave koji će se održati u Centru za kulturu 23. maja od 20 časova.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.