Radovi na parternom uredjenju

imageRadovi na parternom uredjenju Šeste škole u Brdjanima teku predvidjenom dinamikom.Škola se prostire na 5 000 kvadrata I po projektu je kapaciteta 800 djaka. Otvaranje škole predvidjeno je za 1.septembar.

Poslednje faze radova na izgradnji Šeste škole u Brdjanima privode se kraju . U prošloj godini i delom u ovoj uloženo je što sredstvima ministarstva što grada oko 150 miliona dinara , a radovi su obuhvatali zanatsko instalaterske radove i parterno uredjenje .
Radovi na izgradnji počeli su 2000 godine sa prekidom do 2003. godine i do tada je uloženo 50 miliona koje treba revalorizovati prema vrednosti dinara. U radove od 2009. godine i 2010-te uloženo je oko 147 miliona dinara od čega je 118 miliona dinara obezbedio grad u budžetu , a 28 miliona je dalo ministarstvo prosvete sa poslednjih 150 I dodatnih 25 miliona od ministarstva u školu u Brdjanima uloženo je više 300 miliona dinara.
Kako Valjevo ima problem sa malim kapacitetima obdaništa predvidjeno je da stara škola delom bude adaptirana i uredjena upravo u ovu namenu . U Valjevu godišnje u proseku oko 300 dece ostaje neupisano u obdanište tako da prostor stare škole može biti opravdano iskorišćn za ovu namenu. U drugom delu stare škole predvidjena je ambulanta s obzirom da u ovom delu grada nema ambulante , a radi se o jednoj od najvećih Mesnih zajednica u gradu.

image Ministarstvo obrazovanja odobrilo je gradu 25 miliona dinara za opremanje škole pa su realna očekivanja da radovi budu završeni do 1.septembra. Verovali ili ne izgradnja škole je počela pre 15 godina , ali potom osam godina na njoj nisu izvodjeni nikakvi radovi niti su postojala ulaganja . Gradnja je fazno nastavljena tek poslednjih godina.
S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.