Preventivni pregledi za prosvetare

imageNastavljajući akciju besplatnih sistematskih pregleda za kolektive škola, Dom zdravlja Valjevo je organizovao pregled i za deo zaposlenih Osnovne škole „Sestre Ilić“.

Kontrola zdravlja je obuhvatila: merenje šećera, holesterola, triglicerida, telesne mase i visine, izračunavanje bodimas indeksa, opšti pregled lekara koji uključuje i kontrolu pritiska, zatim ultrazvuk stomaka, a za nežniji pol i ginekološke preglede u Dispanzeru za žene. Preglede su sproveli Polivalentna patronažna služba, Služba za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva i Služba zdravstvene zaštite žena.
Opšte zdravstveno stanje zaposlenih je dobro, s tim što je u više slučajeva zabeležen povišen nivo holesterola i triglicerida, što je svakako posledica savremenog načina života. Svima sa graničnim ili povišenim parametrima savetovano je da obave i detaljnije laboratorijske analize kako bi dobili kompletnu biohemijsku sliku.
Do sada su kroz ovu značajnu preventivnu akciju prošli kolektivi škola „Nada Purić“, „Sveti Sava“ iz Popučaka i „Stevan Filipović“ iz Divaca. Akcija će biti nastavljena.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.