Kraljevski par donirao automobil Opštoj bolnici

imageNjihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina posetili su Valjevo I Opštoj bolnici donirali automobil.Drugi put za veoma kratko vreme kraljevski par Karadjordjevića doneo je donaciju za valjevsku bolnicu, ovoga puta automobil Fiat 500L

“Došli smo da pomognemo Boolnici kao što smo to I do sada činili I dopremili smo pomoć, automobil , nadamo se da će biti od velike koristi onima koji dolaze na hemodijalizu I hemioterapiju. Nabavku automobila omogućila je Fondacija Katarina kojoj je sredstva donirala humanitarna organizacija Lajflajn Kanada. Želim Vam da kola rade dobro I mislim da je dobro što smo kupili automobil u Srbiji , naše domaće proizvodnje u Krafujevcu”, rekao je prestolonaslednik Aleksandar.
Episkop Milutin zahvalio se u ime gradjana na ovoj donaciji rekavši da oni koji pomažu bolnicu pomažu svima .
“Vaša visočanstva su uvek iskazivala dobrotu , ljubav I pažnju prema našoj Ustanovi. Do sada smo zaista dobili mnogo toga značajnog , pomenuću sanitetsko vozilo, inkubatore I ima toga dosta, a sada I ovaj automobil. Nama će ova donacija puno pomoći I zato vam se zahvaljujem”, rekao je I dr Dobrivoje Grujičić direktor Opšte bolnice u Valjevu .

image Povodom pravoslavnog praznika Blagovesti, Kraljevski par je u jutarnjim satima posetio Manastir Ćelije gde su prisustvovali Liturgiji kojom je činodejstvovao Njegovo Preosveštenstvo Episkop valjevski g-din Milutin. U Manastiru Ćelije, na praznik Blagovesti tradicionalno je održan narodni Sabor, u znak sećanja na dugogodišnjeg nastojatelja ove svetinje, Svetog Justina Ćelijskog, koji je rođen na ovaj veliki pravoslavni praznik, i na isti dan je preminuo.
Prestolonaslednik i Princeza posetili su odeljenje Onkologije kako bi videli kako teku radovi na renoviranju ovog odeljenja, Centar za vantelesnu oplodnju, kao i odeljenje pedijatrije gde su mališane koji se trenutno nalaze na ovom odeljenju darivali igračkama i bar malo im ulepšali dane koje provode u bolnici.
Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina su i u prethodnim godinama pomagali Opštoj bolnici u Valjevu doniravši joj sanitetsko vozilo, inkubatore, krevete i dušeke, invalidska kolica, tako da je sutrašnja isporuka samo nastavak pomoći ovoj zdravstvenoj ustanovi.
Vamedia

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.