Izbori 2016: Dr Boško Djukanović na lokalu podržao Dragana Jeremića i Našu priču

image„Mi se ne krijemo, idemo na izbore imenom i prezimenom .Jedini adut su nam gradjani Valjeva i na njih jedino računamo na izborima“, poručio na završnoj konferenciji za novinare kandidat za gradonačelnika SPS-a Dragan Jeremić. Listu SPS-a na lokalnom nivou podržao dr Boško Djukanović.

Kandidat za gradonačelnika SPS-a Dragan Jeremić na završnoj konferenciji za novinare konstatovao da je kampanja u Valjevu bila korektna iako je bilo manjih izleta pojedinaca, ali kako kaže to su sporadični pokušaji nekih Grupa gradjana da unesu nemir medju političke partije.
„ Rezime naše vlasti u protekle četiri godine je da je bilo uspešno, mnogo toga smo uradili i suština je da nema više ad hoc rešavanja već se sve radi sistemski. Sa uspehom smo brinuli o gradskoj infrastrukturi u svakom segmentu , uspeli da se izborimo i sa elementarnom nepogodom , javna preduzeća koja su bila pod našom intencijom su funkcionisala bez problema .Čak smo i neke naše ljude žrtvovali i smenjivali kad smo mislili da će to doneti neko poboljšanje što niko u srbiji nije radio. Ponosan sam na to da smo mnogo mladih ljudi kvalifikovali i postavili dobre temelje da u budućnosti oni mogu da vode ovaj grad. Na žalost to je jedna kadrovska politika koja je nestala sa scene Srbije i nema više planskog vodjenja politike , sada se politikom bavi ko stigne , ami smo želeli da upravo uradimo suprotno i uspeli smo u tome“, rekao je Jeremić.

Jeremić se posebno osvrnuo na izjavu ministarke Zorane Mihailović koja je izjavila da je Valjevo dobilo 106 miliona dinara. „ To nije tačno jer Valjevo nije dobilo ništa od Republike što nije samo uložilo. i za elementarnu nepogodu smo mi najpre uložili sredstva , a potom su Valjevu kao i drugim gradovima bez razlike posredstvom Kancelarije za obnovu sredstva refundirana.Što se tiče korita reke Kolubare to je donacija Vlade Jpana na čemu smo im kao grad zaista zahvalni i to nisu sredstva republike . Putevi , ulice , ni jedan dinar nisu uložili. Ali ne odričemo se mi tih para , ja bih rado aplicirao u ime grada da grad dobije tre pare koje ona pominje jer zna Valjevo šta će sa tim parama“ , kaže Jeremić.

image Kandidat za gradonačelnika SPS-a na konferenciji je još jednom podsetio da je SPS od početka izašao sa ljudima iz Valjeva, nije imao lidera i krio se iza njihovih slika već se oslanjao isključivo na program koji je podeljen gradjanima i ljude koji su grant njegovog ostavrenja. „ Jedino na šta računamo jesu gradjani Valjeva . To je naša karta , jedina na koju igramo. Pokušavamo da u Valjevo unesemo i Osmeh i optimizam jer Valjevo ima razloga za to. Zato su iza nas stale i mnoge nestranačke ličnosti , neki od njih su i na listi , a neki su nas javno u ovoj kampanji i podržali . Na plakatima možete da vidite i dr Boška Djukanovića koji nas je podržao kao gradsku opciju , dakle našu lokalnu listu „Našu priču“ koja se bori za Valjevo, ne računajući republičke liste“, rekao je Jeremić.
On je zamolio valjevske novinare da sa svoje strane daju doprinos da sami izbori proteknu u jednoj fer i izbornoj atmosferi , ali i da informišu gradjane o svim anomalijama i negativnim pojavama.“ Imamo informacije da se glasovi kupuju za novac da se kupovina tek priprema na dan izbora Partija smo koja je sposobna da sve to isprati i sa svoje strane ne dozvoli negativne pojave , informisaćemo i mi gradjane o svakom takvom pokušaju i ukoliko bude potrebno dokumentujemo to. Zato bih zamolio sve političke partije i učesnike na izborima da ostanemo u granicama korektnog ponašanja . Kampanja je bila , bilo je dovoljno vremena da se pošalju poruke biračima , sad na dan izbora neka oni odluče“, poručio je Jeremić.

On nije želeo da novinarima otkrije do kakvih su još saznanja došli kao stranka i o kome se tačno radi u smislu kupovine glasova, ali je još jednom ponovio da ukoliko takva pojava bude uočena gradjani će brzo biti informisani o tome. „ Nisu ovo nama prvi izbori i nećemo dozvoliti ništa drugo do fer i korektnog ponašanja“, poručio je još jednom Jeremić.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.