Priznanje za Komisiju za bezbednost saobraćaja

imageGradonačelnik grada Valjeva Stanko Terzić priredio je prijem za članove Komisije za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji grada Valjeva. Komisija je na 11. Međunarodnoj konferenciji „Bezbednost saobraćaja u lokalnoj zajednici“ koja je nedavno održana u Vrnjačkoj Banji, dobila Plaketu kao najaktivnija gradska komisija zadužena za bezbednost saobraćaja u 2015. godini u Republici Srbiji.

„Ovo priznanje je značajno, pre svega sa aspekta bezbednosti naših sugrađana i naše dece, jer nama je cilj da živimo u bezbednom gradu. Kvalitetan rad Komisije je doprineo da dobijemo ovo Priznanje, a sredstva prikupljena od novčanih kazni su usmeravana ka izgradnji infrastrukture, opremanje Policijske uprave Valjevo, za izgradnju video nadzora, edukaciju učenika, a sve u cilju povećanja nivoa bezbednosti. Zajednička obaveza nam je da dobro radimo i u narednom periodu, a između ostalog akcenat će biti na postavljanju video nadzora jer je to značajan segment u bezbednosti saobraćaja“, rekao je gradonačelnik Terzić na današnjem prijemu.
Dobrosav Janković, član Gradskog veća i predsednik Komisije za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji grada Valjeva, rekao je ovom prilikom da u narednom periodu predstoji izrada Strategije bezbednosti saobraćaja grada Valjeva. „Na 11. Međunarodnoj konferenciji „Bezbednost saobraćaja u lokalnoj zajednici“ Komisija grada Valjeva dobila je izuzetno visoke ocene za edukaciju preko 2000 dece u školama o bezbednosti saobraćaja. Značajno je i to što smo uradili zone bezbednosti u gradskim školama, a taj posao nam predstoji i u seoskim školama. Stvorena je dobra osnova, stvoreni su dobri pravci i trebalo bi uraditi što pre Strategiju koja će odrediti pravce unapređenja bezbednsoti saobraćaja u Valjevu“, ocenio je ovom prilikom Janković.
Odsek za informisanje i protokol
Grad Valjevo

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.