Za Dan grada svečano otvranje mosta u Veselinovićima

imageTrenutno je u toku završetak radova na prilaznom putu do novoizgradjenog mosta u naselju Veselinovići koji će svečano biti otvoren za Dan grada Valjeva.

Samo prilazni put košta 10 miliona dinara dok je vrednost samog mosta za koji je sredstva izdvojila Kancelarija za obnovu 29,3 miliona dinaraNajveći most koji je radjen u prošloj godini u naselju Veselinovići je završen , a trenutno su u toku radovi na prilazu ovom mostu. “Mi radimo nasipe I podzide uopšte pristupni put I to košta 10 miliona dinara.Ne stoje zaista izjave pojedinih meštana tog naselja da o njima ne brinemo jer prvo smo uradili most koji košta skoro 30 miliona , a zaboravljamo kako je taj most izgledao ranije. Sada izdvajamo 10 miliona za pristupnu saobraćajnicu . Sada tek kad je uradjen most možemo da radimo kanalizaciju , vodu I sve sada ide ispod konstrukcije mosta . Da bismo uradili ulice u naselju mi moramo prvo da omogućimo pristup da uopšte možemo tamo da udejemo sa radnim mašinama što ponavljam ranije nije bilo moguće. Hvala KPZ-u što je dozvolio tim meštanima prolazak u jednom delu do njihovog zida I omogućio im funkcionisanje za ovo vreme koliko se most gradio”, kaže Jeremić.
Pre nekoliko godina uradjen je most iz ulice Norveških interniraca , ali do danas nije rešen problem pristupnog puta mostu sa leve strane Kolubare.
“ To je dugogodišnji problem eksproprijacije ulice. I taj problem traje godinama. Zemljište je izvesnog Kuzmanovića koji je usput uzurpirao gradsko zemljište pa smo pokušavali da zamenimo nekom kompenzacijom to gradsko za njegovo , ali nismo uspeli.Taj problem rešavamo previše I predugo I bez rezultata”, objašnjava Jeremić.

image

U prošloj godini Direkcija je uradila ukupno osam mostova I to : Aničići, Boškovići, , Paramentići, Gola Glava, Veselinovići, Veselinovac,manji most na reci Gradac, a sada je tom spisku pridodat I most na Djedinoj brani.

S.V.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.