Jeremić kandidat za gradonačelnika SPS-a

imageDragan Jeremić kandidat je za gradonačelnika valjevskog SPS-a. Podršku za ovu kandidaturu dobio je opštim podrškom prisutnih na sinošnjoj inicijalnoj predizbornoj konvenciji. Socijalisti sinoć prikupili najveći deo potpisa za izbornu listu.

 

U prepunoj sali Centra za kulturu inicijalnu predizbornu konvenciju sinoć je održala Socijakistička partija iz Valjeva . Ovoj konvenciji prisustvovali su narodni poslanici SPS-a Dejan Radenković , Vanja Vukić, Stefana Miladinović, ali i podpredsednik stranke Branko Ružić.
Socijalisti su prisutnima predstavili programsku platformu za predstojeće izbore naglašavaju u njoj pre svega one komponente grada na kojima u narednom periodu treba raditi više. Branko Ružić iskazujući podršku predloženim projektima osvrnuo se i na dešavanja u skupštini vezana za branu Stubo Rovni rekavši da je u pitanju jedna opasna teza uz pokušaj diskreditacije gradske vlasti pre svega SPS-a.“ To je opasna teza jer se radi o neistinama . Brana je državni projekat od strateškog značaja i pre svega teži usmeravanju vode prema termoelektrani u Obrenovcu . Ovo je modernistički poduhvat , a onda neke stvari koje su već rešene izmedju crkve i države bivaju izvrgnute i lažno prikazane kako bi se osudila gradska vlast verovatno pred izbore da bi se ona diskreditovala. I patrijarh je potvrdio da je crkva potpisala ugovor sa državom i nova crkva je završena pre 14 govina i sada se pojavljuju neki ljudi sa lažnim ikonama propagirajući ideju kako neka komunistička vlast uništava crkvene svetinje. Indikativno je da se to dešava u jednom specifičnom tajmingu kao što je ovaj , predvečerje izbora“, rekao je Ružić .

 

image Socijalisti su još jednom potvrdili rešenost i spremnost da se u narednom periodu bave zapošljavanjem , borbom protiv siromaštva , ulaganjem u poljoprivredu i vraćanjem duha gradu Valjevu . Kandidat za narodnog poslanika Djordje MIlićević u obraćanju je rekao da se SPS neće baviti drugim partijama jer za to nema ni vremena i ima mnogo važnijih stvari i pitanja za gradjane Valjeva nego što su političke teme ili partijskea prepucavanja . prisutnima su predstavljeni koalicioni partneri JS, SNP, Udruženje Novosrbijanci i Komunistička partija sa kojima će SPS biti u predizbornoj koaliciji . Milićević je na kraju svog govora predložio prisutnima i kandidata za gradonačelnika. “ Ja ne vidim širi konsenzus od ovog večeras ovde kada imamo prisutan i Gradski odbor i članstvo i gradjane da zajedno izaberemo kandidata za gradonačelnika . To nijedna partija do sada nije radila na ovaj način , ali mi smo uvek prednjačili u demokratskim idejama i sve što smo radili zasnivali smo na dogovoru . Zato ću ja predložiti gradonačelnika , a od vas očekujem da mi dizanjem ruke kažete da li ste za“, rekao je Milićević i prisutnima obrazložio predlog da kandidat za predstojeće izbore za mesto gradoinačelnika bude Dragan Jeremić inače predsednik OO SPS i član IO partije.

 

image Prisutni su apsolutnim dizanjem ruku dali svoju saglasnost nakon čega je Jeremić u svom obraćanju rekao : „Neću sada pričati o tome šta treba u Valjevu graditi.. videli ste u filmu šta su prioriteti naše politike u infrastrukturnom smislu u narednom periodu.. a oko toga šta smo uradili u prethodne četiri godine i šta ćemo raditi dalje na mikro nivou pričaćemo na skupovima kada budemo dolazili kod Vas .U prethodnom periodu sam se trudio da dinar koji se troši iz naše zajedničke kase vredi više nego kod drugih. I mislim da sam uspeo. Na taj način smo nadomestili nedostatak podrške Republike za neke bitne projekte. Takođe sve vreme sam se trudio da vodimo Grad, da budemo korak ispred zahteva naših sugrađana. A ne da idemo inercijski za potrebama Grada. Brana Rovni je državni projekat. Voda sa te Brane ne treba Valjevu već Srbiji. I država je ovaj projekat i finansirala i šta god odlučila Vlada Srbije po ovom pitanju mi nemamo nikakvo pravo da reagujemo i radimo drugačije.Ružne sednice su samo pojačale jedan loš utisak o političkoj sceni Valjeva. Nismo odgovorni za to niti ćemo dozvoliti da nam se to prikači. Nedavna sednica gradskog parlamenta je bila vrhunac neodgovornosti. Gradjani Valjeva su ostali uskraćeni za 70.milona dinara koji su ostali neraspoređeni i ne mogu se utrošiti na poboljšanje pre svega putne infrastrukture. Takođe sve vreme se kunemo u poljoprivredu kao jedinu privrednu granu koja realno može da smanji nezaposlenost a nismo imali većinu da izglasamo bitne odluke koje bi ojačale Agrorazvoj, naše gradsko preduzeće koje ima zadatak da se intezivno bavi razvojem poljoprivrede, pre svega povećanjem sirovinske baze a zatim i poboljšanjem i infrastrukture u poljoprivredi i nabavci nove mehanizacije. Činimo sve da osposobimo Srbijanku, za to nam je pomoć države neophodna. Ja sam pre neki dan bio u toj fabrici ,,, uništena je do kraja. Svi koji su tome učestvovali su ekonomskui zločinci“, rekao je izmedju ostalog Jeremić.

 

image Nakon konvencije u holu Centra za kulturu svi koji žele mogli su da daju potpis za izbornu listu SPS-a.
S.V.
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.