Više ulaganja u kompleks u Brankovini

imageValjevski muzej će u ovoj godini računati na 22 miliona dinara sredstava iz budžeta grada i 1,6 miliona iz budžeta Opštine Osečina. Narodni muzej očekuje i sredstva od ministarstva turizma za potpunu rekonstrukciju kompleksa u Brankovini .

Pored redovnog učešća na svim gradskim manifestacijama Narodni muzej će u 2016. godini pored rada na stalnim muzejskim postavkama organizovati i 10-tak izložbi u galeriji muzeja i 20-tak raznovrsnih programa medju kojima su manje izložbe , prezentacije , predavanja, tribine, filmske i tematske večeri. Kao posebna aktivnost planiran je i nastavka prezentacije izložbe o Valjevskoj bolnici van Valjeva. Na početku 2016. godine već je ugovoreno gostovanje u Arandjelovcu, Beogradu, Novom Sadu i Prijepolju , a u saradnji sa Ministarstvom kulture u projektu Podrinje moguće je i gostovanje u Sremskoj Mitrovici , Šapcu, Užicu , Bjeljini. Direktor muzeja dr Vladimir Krivošejev kaže da će muzej i u ovoj godini konkurisati na sve raspisane konkurse ministarstva kulture , ali ovoga puta i ministarstva turizma.
Kako je na sednici Veća gradonačelnik Stanko Terzić zatražio veću angažovanost oko muzejskog kompleksa u Brankovini Krivošejev je rekao da upravo u tom pravcu sredstva će biti zatražena od ministarstva turizma. „ Nakon što je pre godinu dana usvojen GUP za Brankovinu sada je moguće tamo realizovati odredjenu gradnju. Namera nam je da od ministarstva zatražimo sredstva za projekte izgradnje najpre prijemnog centra za turiste na samom obodu kompleksa u Brankovini i mi ćemo stim u vezi već za dva dana na licu mesta moći da procenimo realnost izgradnje . Drugi deo tog procesa unapredjenja Brankovine odnosi se na saradnju VIPOS-a i muzeja koji počinje 18. februara gde ćemo u okviru procesa mentorski nadgledanih vežbi početi izradu nacrta Strategije razvoja Brankovine kao turističke mikro destinacije“, rekao je Krivošejev.
Na sednici veća gradonačelnik Terzić odobrio je nabavku automobila za potrebe muzeja.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.