DS traži potpisivanje Deklaracije o slobodnim i fer izborima

imageDemokratska stranka predstavila je Deklaraciju o slobodnim i fer izborima u Valjevu . Ovaj dokument trebao bi da obaveže stranke u Valjevu na uzajamno poštovanje u predizbornoj kampanji .Demokrate trenutno u pregovorima sa LDP-om , Pokretom za Valjevo i Zajedno za Srbiju o formianju koalicije .

Na osnovu lošeg iskustva na održanim izborima u pojedinim lokalnim samoupravama u proteklom periodu valjevske demokrate odlučile su da nemile dogadjaje preduprede potpisivanjem Deklaracije o slobodnim i fer izborima . Aleksandar Djukić portparol i član IO GO DS-a kaže da oni pre svega ne žele nasilje nad gradjanima, kandidatima na listama, uništavanje imovine , pritiske na medije. “ Predložićemo svim političkim akterima u Valjevu da potpišu ovu Deklaraciju koje ćemo se svi pridržavati u toku izborne kampanje“, rekao je Djukić. U pomenutoj Deklaraciji podseća se da su izbori tekovina demokratije , a da samo fer ponašanje u toku predizborne kampanje omogućeje ostvarenje pravo gradjana na slobodu izražavanja stava na izborima . Demokrate u Deklaraciji navode da pored očuvanja integriteta gradjana i samih članova partija niko počev od samih partija preko funkcionera , predstavnika javnih institucija nema pravo da vrše pritiske na medije , novinare i vlasnike medija ,bilo koje vrste .
O trenutnim aktivnostima DS-a u Valjevu predsednik DS-a Duško Rakić je rekao da je u toku priprema liste, ali i razgovori sa potencijalnim koalicionim partnerima. “ Mi smo ušli u formalne razgovore sa političkim akterima koji su bliži našoj političkoj opciji. Razgovramo o različitim stvarima , programskim stavrima koje su važne za budućnost grada , mogućnosti pravljenja zajedničkih lista. Ne možemo konkretno reći ishode , ali do sada smo razgovrali sa LDP-om , Pokretom za Valjevo , Zajedno za Srbiju“, rekao je Rakić naglašavajući da će javnost biti blagovremeno obaveštena o postizanju konačnih dogovora.
Demokrate će narednih dana predložiti valjevskim političkim akterima potpisivanje Deklaracije , a sa apelom na korektno ponašanje u kampanjama pre izvesnog vremena izašao je i valjevski SPS.

S.V.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.