Još dugova preduzeća Vujić?

imageJoš uvek je na nekim sajtovima moguće pronaći hotel Jablanicu kao mesto koje se preporučuje za odsedanje u Valjevu . Ovaj hotel daleko je od nekadašnjeg sjaja.Ovaj podatak ne treba da čudi jer je Jablanica odnosno sva njena imovina prijavljena sa imovinom firme “Vujić Valjevo” koja je zbog dugova u UPPR.

Kupovinom I Jablaničinog hotela, “Vujić-Valjevo” je postalo jedini valjevski hotelijer jer su po dostupnim podacima vlasnici I nekadašnje DUTP Sloga sa hotelima Grand i Narcis u Valjevu, odnosno Divčibare, Maljen i Krušik na Divčibarama.
Kada dugovi prevazidju mogućnosti poslovanja što se dogodilo upravo sa preduzećem “Vujić Valjevo” pomoć može biti zatražena kroz Unapred pripremljeni plan reorganizacije . Ipak saglasnost za ulazak u ovaj oblik mora biti zatražena od nadležnih državnih organa odnosno od poverilaca . Saglasnost na ulazak ovog preduzeća u UPPR dobijena je od banaka koji su najveći poverioci, među najvećim poveriocima Nova Agrobanka i Credit Agricole banka . Primedbu na ovaj program imali su svojevremeno Grad Valjevo koji je ipak dao saglasnost I Poreska uprava.
Po dostupnim podacima PP „Vujić Valjevo“ je preduzeće sa dugom od 3,9 milijardi dinara i imovinom procenjenom na 38,3 mil EUR. Ovaj prihvaćeni UPPR predvidja isplatu dugovanja prema 66 zaposlenih u naredne dve godine , a ostali poverioci mogu se nadati isplati duga sa rokom od 12 godina . U slučaju UPPR ovo preduzeće ima I grejs period od 4 godine .
Istovremeno predvidja se I prodaja imovine za namirenje duga poveriocima medju kojima su upravo hotel Jablanica , ali I upravna zgrada nekadašnjeg preduzeća “Jablanica” .” Jablanica se nalazi u neposrednoj blizini Zdravstvenog centra Valjevo. Poseduje prostran sopstveni parking, 51 sobu sa 103 ležaja i jedan apartman. Idealan je za goste koji žele da borave u Valjevu po pristupačnim cenama. Restoran ima kapacitet 200 mesta i pogodan je za organizovanje različitih proslava, poslovnih ručkova i slično. Sobe hotela se mogu zakupiti po povoljnim cenama na duži period korišćenja” mavodi se na jednom od sajtova koji predlažu destinacije za odmore I obilaske.
Oba objekta I upravna zgrada I hotel kupili su nakon neuspele privatizacije Vidoje I Vlajko Vujić za 90 miliona dinara, bezmalo tri puta skuplje nego što je plaćena cela „Jablanica“. Upravna zgrada od oko dve hiljade kvadrata nalazi se u centru Valjeva, a njen prvi sprat je ranije kupila Vojvođanska banka
U ovom trenutku nije poznato kolika su dugovanja prema Gradu Valjevu s obzirom da poreska služba još uvek čeka program od instituta Mihailo Pupin za obračun jer je preduzeće u UPPR-u pa se kako kažu sve obračunava posebnim postupkom . Ne treba zaboraviti da je jedan od uslova UPPR-a blagovremeno izmirenje tekućih obaveza .
Ipak “Vujić Valjevo ima još imovine I dugova , kao ustalom gotovo sva preduzeća pomenutih vlasnika .

Nastaviće se
S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.