Izveštaj Štaba za vanredne situacije

imageNa osnovu informacija prispelih od službi iz Sistema zaštite i spasavanja na teritoriji grada Valjeva, Odsek za vanredne situacije i poslove odbrane daje sledeći izveštaj.

Na svim magistralnim i regionalnim putevima, lokalnim i nekategorisanim putevima i ulicama na teritoriji grada i naseljenog mesta Divčibare ima snega. Sve saobraćajnice su prohodne, ali se saobraćaj odvija otežano, uz obaveznu upotrebu zimske opreme. Problemi postoje na državnom putu IB reda broj 21, deonici kroz teritoriju Grada (Slatina-Podbukovi), zbog nepoštovanja zabrane kretanja teretnih vozila. Delovi lokalnog puta Stave-Drenajić i Mravinjci-Taor su teško prohodni zbog nastalih smetova. Dat je nalog za angažovanje teške mehanizacije radi obezbeđenja bolje prohodnosti i ovih putnih pravaca. Preduzeće Ingrap omni doo, kome je povereno zimsko održavanje saobraćajnica na teritoriji Grada, povećalo je kapacitete putarskih vozila za čišćenje snega sa kolovoza.
Snabdevanje vodom i toplotom sa daljinskog sistema grejanja je redovno. Usluge ostalih javnih preduzeća se takođe odvijaju bez problema.
Nema poziva građana prema Operativnom centru Odeljenja za vanredne situacije i Službi za hitnu medicinsku intervenciju, koji bi se mogli dovesti u vezu sa nastalim vremenskim uslovima.
Pozivamo vlasnike stanova i poslovnih prostora da učestvuju u uklanjanju snega na propisan način, na gomile bliže kolovozu.
Odsek za vanredne situacije je u stalnoj vezi sa službama koje čine Sistem zaštite i spasavanja, i one su spremne za dodatno angažovanje, u slučaju pogoršanja situacije.
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.