SDS i LDP i na lokalu zajedno?

imageNa nivou Republike potpisan sporazum o koaliciji izmedju Tadićevog SDS-a i Jovanovićevog LDP-a. Prvi čovek LDP-a u Valjevu kaže da još uvek nije precizirano da li će ista direktiva važiti i na lokalu.

Polovinom jula u Valjevu je osnovan GO Socijaldemokratske stranke Boris Tadića , a za predsednika je imenovan dr Aleksandar Gajić, potpredsednici su Verica Petrović i Milutin Đokić, a predsednik lokalnog Izvršnog odbora je Aleksandar Nikolić. Početkom novembra nacionalni mediji su preneli vest da je ozvaničen savez izmedju ove partije i partije Čedomira Jovanovića LDP-a.Tadić je tada novinarima rekao i da će uputiti poruku za saradnju i drugim strankama koje smatraju da je važno da se opozicija u Srbiji ujedini.
Žarko Kovač prvi čovek LDP-a u Valjevu za Vamediu kaže da na sastanku koji je održan u Beogradu nije bilo reči o koalicijama na lokalu niti su data bilo kakva uputstva za postupanje na nivou lokalnih samouprava. “ Do izbora će svi ti razgovori biti obavljeni , pa, tada ćemo videti,“ kaže Kovač.

LDP je na prošle izbore izašao u koaliciji sa SPO-om nakon čega je ova koalicija osvojila tri odbornička mandata. Po unutarkoalicionom dogovoru jedno mesto pripalo je SPO-u , a dva liberalima. U Skupštini je ova partija deo vladajuće koalicije , a predstavljaju je odbornici Dragan Mojsilović i Rada Novaković. Žarko Kovač je na funkciji zamenika gradonačelnika. Da li će valjevski liberali krenuti za predlogom iz vrha stranke ili će praviti sopstvene koalicije , ostaje da se vidi do izbora.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.