Ko su buduće komšije u Valjevu?

imageNovi vlasnici Radio Valjeva nisu raspoloženi da Valjevo sazna ko se i šta krije iza kupovine najstarijeg medija u Valjevu. Pitanje je da li Valjevo mogu prevariti kroz neku novu nagradnu igru?

Slučaj privatizacije Radio Valjeva poprimio je sasvim drugi tok onog trenutka kada su valjevski novinari pokazali zainteresovanost da otkriju identitet budućih komšija , prvenstveno tražeći informaciju ko je Doris Aćimović?
Novi vlasnik ovih dana vrši pritisak na valjevske novinare kako bi prestali da pišu o slučaju privatizacije pa je i pitanje da li se nešto krije?
Kako je aktuelni direktor Radio Valjeva Predrag Obućina od javnosti sakrio ovu informaciju pa i činjenicu o svom udelu u Komisiji za privatizaciju, pojedine novinare u Valjevu pozvali su prijatelji „vlasnika“ sa informacijom da je Doris Aćimović samo fiktivni kupac . U ime potencijalnih vlasnika javnosti se obratio Dejan Savić pravnik firme Entertainment Media Group d.o.o. Beograd-Savski Venac. Tema njegovog obraćanja bila je žalba na učešće Radoice Milosavljevića u nadmetanju za kupovinu Radio Valjeva. Valjevskim novinarima javio se ubrzo i Zoran Majdak nastupajući kao kupac. Majdaka je moguće dovesti u vezu sa firmom Enterainment media group jer je direktor firme Zlatko Majdak. Po podacima iz APR-a ova firma osnovana je 2.aprila 2015. godine. Iako po dostupnim podacima osnovana tek pre nekoliko meseci ova firma je već 107 dana u blokadi za iznos od 1,089,878.17. Isti Majdak za Vamediu je izjavio da je zainteresovan i u pregovorima za kupovinu Vujić televizije , ali je nejasno kojim kapitalom s obzirom na blokadu i na koji način s obzirom na činjenicu da je većinski vlasnik sa udelom od 70% Vujić televizije Društvo za proizvodnju PVC profila i stolarije , gradjevinarstvo i promet robom Vujić Valjevo d.o.o. Valjevo koje se nalazi u UPPR-u. Zoran Majdak posetio je prošle nedelje ovu televiziju , a kako Vamedia saznaje tokom ove nedelje trebalo bi da počnu pregovori o ceni . U javnosti se spekuliše ciframa od nekoliko stotina hiljada evra.
Do sada poznate činjenice pokazuju da u Valjevo , sa željom dominacije na medijskoj sceni dolaze vlasnici koje je potrebno istraživati i koji u javnost izlaze sa fiktivnim kupcem. Ipak neka imena nisu nepoznata javnosti. Naime u izveštaju MUP-a iz novembra meseca navodi se hapšenje 18 osoba medju kojima i Zoran Majdak dok su mediji izvestili da se isti može dovesti u vezu sa Narodnim radiom na kome su organizovane telefonske nagradne igre.
Prevara je po izveštaju medija bila u tome da se gradjani koji su se javljali nisu uključivali u program već su stavljani na čekanje kako bi njihovi pozivi ostvarili što veći broj telefonskih impulsa sa dodatom vrednošću.
Ironija u svemu svakako jeste činjenica da je Majdak u više navrata do sada naveo da je namera da gradjani Valjeva budu informisani te da se poslovanje unapredi. Znajući unapred pomenute činjenice pitanje je o čemu se tu zapravo radi? Da li Valjevci nakon tolike tajnovitosti treba da poveruju u dobre namere budućih vlasnika ili svi zajedno treba da sačekamo neku novu nagradnu igru ?
U ovoj koja je očito u toku, fiktivni kupci zastupaju srodnike vlasnika firme u blokadi od milion dinara koji ni manje ni više imaju nameru kupovine televizije vredne desetine miliona. Kako su to buduće „komšije“ zamislile ostaje da se vidi.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.