Ostavka Savkovića

      Нема коментара на Ostavka Savkovića

imageDirektor „Krušik Akumulatora“ Dalibor Savković podneo je ostavku na ovo mesto, a kao razlog Savković navodi neslaganje sa vlasnicima preduzeća.

Iako je valjevska javnost pre izvesnog vremena obaveštena da je preduzeće „Krušik Akumulatori“ konačno dobilo posao nove vesti iz ove fabrike svedoče o ostavci direktora Dalibora Savkovića.„Akumulatore“ je u maju 2007. kupio „Euro Balkan Corporation” iz Beograda. Poslednjih dve godine firma ne radi, a radnici, koji redovno dolaze na posao, ne primaju plate.Poslednjim ugovorenim poslovima za Vojsku Srbije bilo je uposleno oko 30 radnika , a direktor je najavljivao i slične poslove za železnicame Albanije , hrvatske kupce. Po rečima direktora u to vreme postojali su načelni dogovori i sa potencijalnim kupcima iz Madjarske i Litvanije.
Savković je kako se saznaje podnoseći ostavku izvinio zaposlenima , a neke informacije govore da se radnici ne salžu sa ovom odlukom te i da se protive dolasku direktorke Mariji Đorović iz Beograda.
Iako su utvrdjene brojne nepraviolnosti u procesu privatizacije direktor Agencije za privatizaciju Ljubomir Šubara još 2. marta informisao javnost da je nemoguće raskinuti ugovor o kupovini „Krušik Akumulatora“ jer je rok za to istekao. Istovremeno ovo preduzeće koje odnedavno ima novog direktora ne može ni u stečaj bez odluke ministarstva odbrane. Ministarstvo odbrane je u novembru prošle godine obnovilo dozvolu za proizvodnju u toj fabrici, čime je ona stekla status preduzeća od posebnog značaja za odbranu zemlje.
Poslovi koji se trenutno rade biće plaćeni po ugovorima o delu i to preko računa zavisne firme jer je račun preduzeća u blokadi.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.