„I mi imamo talenat“ – FOSI

imageDruštvo za cerebralnu paralizu Valjevo organizuje Treći festival dramskog stvaralaštva osoba sa invaliditetom Srbije pod nazivom "I mi imamo talenat" – FOSI.

Festival će se održati 31. oktobra 2015. godine u Centru za kulturu Valjevo sa početkom u 18 časova i trajaće do 20 časova.
Festival će otvoriti pozorišna predstava "Neša i Kristina" u izvođenju dramske sekcije Društva za cerebralnu i dečiju paralizu Šabac, a potom će nastupati Udruženje invalida cerebralne i dečije paralize Užice koji će scenskim kolažem monoloških formi izvesti performans "Slušaj, imam nešto da ti kažem".
Festival će zatvoriti pozorišna predstava "Besparica" po istoimenom originalnom delu Novaka Novaka, a u adaptaciji i režiji Ljubivoja Buba Markovića. Predstavu će izvesti članovi dramske sekcije Društva za cerebralnu paralizu Valjevo i Udruženja dramskih, muzičkih, audio i video stvaralaca "Milovan Glišić" Valjevo.

Ulaz za posetioce je slobodan.

Pokrovitelj Festivala je Grad Valjevo, a održavanje Festivala podržali su: Ministarstvo za rad, zapošljvanje, boračka i socijalna pitanja, Udruženje dramskih, muzičkih, audio i video stvaralaca "Milovan Glišić" Valjevo i Centar za kulturu Valjevo.

Naš cilj je da pokažemo dostignuća osoba sa invaliditetom koje igraju u pozorišnim predstavama i njihov aktivizam, a samim tim i inkluziju osoba sa invaliditetom kako u kulturi tako i u svim sferama života u društvenoj zajednici.

OSI

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.