Dnevni boravak veći i lepši

imageEU finansirala je sa 20 000 evra dogradnju postojećeg objekta Dnevnog boravka za decu sa posebnim potrebama. Domaći donatori izdvojili su sredstva za terapeutsku baštu u istom prostoru.

Dnevni boravak za decu sa posebnim potrebama proširen je za još 80 kvadrata. “ Mi smo konkurisali zajedno sa Gradom valjevom i karitasom kod donatora iz EU za proširenje postojećeg objekta jer se u svetu trenutno radi na projektima deinstitunacionalizacije kada su u pitanju osobe sa posebnim potrebama. Ostvarena je donacija od 20 000 evra i sada možemo da primimo i više dece“, kaže Suzana Momčilović iz udruženja Naši snovi , partenrske organizacije grada valjeva.

Danas su počeli radovi na izgradnji terapeutske bašte u istom prostoru koja će smanjiti buku ,a obiluje istovremeno brojnim lekovitim biljkama. „Ova bašta delovaće teraeutski i blagotvorno na korisnike Dnevnog boravka pored toga što će i estetski ulepšati ovaj prostor . Deca mogu raiti nešto u njoj starati se o biljkama i samim tim osećati se bolje“, kaže Bogdan Jednak defektolog.

image Donaciju u vidu bašte dao je Biosan iz Ljiga,a Dragan Sajić iz ovog vrtnog centra kaže da je sve počelo komunikacijom na fejsbuku. “ Najpre smo dobili informaciju da je potrebno da se zameni ograda pa smo u toj komunikacijii shvatili da možemo stetski da sve to unapredimo i zato smo se odlučili za biljke koje će kad porastu dati jedan posebno lep izglled svemu i istovremeno biti ograda“, rekao je Sajić.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.