Pešadijska gađanja u novembru

imageJedinice Vojske Srbije će tokom novembra izvoditi pešadijska gađanja na poligonu – strelišta „Sedlari“.; u zoni levo: sedlo Brdo ( kota 352 metra ) – M. Bobije i desno: brdo Ruika ( kota 35metra) – brdo Bobija ( kota 454 metara).

Potrebno je da se jedan čas pre početka gađanja u navedene dane evakuiše stanovništvo i stoka iz navedenog opasnog područja i zabrani kretanje do jedan čas po završetku gađanja.
Gađanje će se izvoditi 16 dana u novembru, u vremenu od sedam do 23 sata i to 2, 3, 4, 5, 9, 10, 12, 14, 16, 17, 18, 19, 23, 24, 25, i 26. novembra.
U vreme izvođenja gađanja zabranjuje se kretanje, zadržavanje i boravak ljudi, stoke, motornih vozila i stočnih zaprega, na deonici puta: Male Bobije – Bobije – kota 430 ( raskrsnica puteva: Lelić-Strmna Gora-Sedlari). Za lica i stoku koja se nađu u navedenom vremenu u opasnom području neće se davati odšteta.
Granice opasnog područja biće obeležene velikim crvenim barjacima, a na prilaznim putevima biće postavljeni stražari čije se komande moraju bezuslovno poštovati. Obezbeđenje neće dozvoljavati saobraćaj na navedenoj deonici puta. Početak i završetak gađanja označavaće se sirenom i to sa tri duga zvučna signala. Završetak gađanja označiće se skidanjem crvenih barjaka i povlačenjem stražara.
Upozorava se stanovništvo da je najstrože zabranjeno svako prikupljanje i diranje nerasprsnutih zrna i njihovih delova, jer je to opasno po život. Pri nailasku na takva zrna svako lice je dužno da o tome odmah obavesti najbliže organe policije ili najbližu komandu Vojske Srbije.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.