Valjevo ima 843 djaka prvaka

imagePrvi put u školske klupe ove godine će u Valjevu sesti 715 djaka prvaka, a na selu njih 128 prvaka. U svakoj od valjevskih osnovnih škola prethodnih dana već su održane predstave i programi dobrodošlice za najmladje djake pa se 1. septembar smatra prvim zvaničnim radnim danom za njih .

Valjevo i valjevski kraj ukupno ove godine imaju 843 djaka prvaka od čega u gradske škole danas kreće 715 djaka prvaka. Nove djake sačekao je i novi program ocenjivanja jer kako je najavila pomoćnica ministra prosvete za osnovno obrazovanje Željana Lukić Radojičić od 1. septembra biće primenjivan izmenjen Pravilnik o evidenciji, odnosno da će biti promenjen način opisnog ocenjivanja učenika prvog razreda.Ona je rekla da će postojati četvorostepena skala za sve obavezne predmete u kojoj će učitelj evidentirati postignuća pomoću znaka „iks“, ali da će se upisivati zaključna ocena, kao i da će se zadržati opisno ocenjivanje u smislu „mišljenja o radu i napredovanju učenika“.

Za razliku od prošle školske godine došlo je do izmene i kalendara rada . Školska godina počeće u septembru , a završava u junu što je ostalo nepromenjeno, ali kada su u pitanju raspusti promene postoje . Djaci će još uvek imati četiri raspusta i to jesenji zimski, prolećni i letnji.Jesenji je 9. i 10. novembra , zimski raspust je u dva dela. Prvi deo od 31. decembra do 8. januara i drugi deo je od 1. februara do 12. februara. Tri nedelje rasporedjene u dva dela. Prolećni raspust je od 28. aprila do 3. maja i letnji raspust od 16. juna do 31. avgusta.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.