Čeka se nova odluka suda

imageSkupštinski organi i vladajuća koalicija tvrde da su sa ršešenjem Upravnog suda upoznati jutro pre početka same sednice. Istovremeno sekretar Skupštine Aleksandar Janković objašnjava da Jovanu Lukiću ne treba posebna dozvola da predsedava Skupštinom , ali i da Slavica Cupać ne može biti predsednik Skupštine.

Uz brojna pravna pitanja i tumačenja jučerašnja sednica Skupštine je prekinuta , a o njenom nastvaku odbornici će biti pravovremeno obavešteni. Sekretar Skupštione Aleksandar janković novinarima je juče nakon sednice objasnio da je najpre Mihailo Jokić i dalje predsednik Skupštine , ali je kako kaže samo sprečen ovim rešenjem da tu dužnost obavlja. “ To je i rečeno u objašnjenju u toku sednice , a pitanja koja su se čula vezana za to da li je Lukiću potrebna posebna saglasnost da može da vodi sednicu zaista ne stoje jer mu to zakon dozvoljava. Mihailo Jokić nije podneo ostavku, samo je sprečen da obavljka tu dužnost“, naveo je Janković.
On kako kaže nema dilemu da će u narednim danima sesti i razmotriti posledice ovog novog akta koji je doneo Upšravni sud koji obavezuje pre svega sud da donese novo rešenje. “ Sačekaćemo to novo rešenje on do tada neće vršiti funkciju predsednika . Naš je stav da se svaka odluka suda mora poštovati . Iako znamo da smo u pravu što se tiče današnje sednice mi ćemo se ipak obratiti ministarstvu , ne zbog nas već vioše zbog javnosti kako više ne bi bilo nikakvih dilema po tim pitanjima. Jer bilo je odbornika koji su izrazili sumnju“, kaže Janković.
Janković tvrdi i da je vladajuća većina za pristiglo rešenje koje je putovalo do Valjeva od 15 maja zapravo saznala na samoj sednici .“ odluka je stigla u petak , ali je Jokić smatrao da najprte treba da Skupštinu upozna sa tom činjenicom. Ta odluka je u svakom slučaju stigla nakon zakazivanja sednice. Nije to prvi slučaj . Ne bi da ulazim u to zašto je tako kad je sud u pitanju, ali to nije ništa neuobičajeno. Predsednik volonterski obavlja svoju dužnost i on nije svaki dan prisutan , ali svi predmeti pa i pošta stižu uredno na njegov sto. Samo on može otvoriti poštu koja je adresirana na njega“, kaže Janković.
Po pitanju Slavice Cupać koja je na samoj sednici polagala pravo na mesto predsednika Janković najpre kaže da mu je jako žao što je do celog slučaja uopšte došlo na ovaj način., “ Ona je divna žena i ne bih zaista da je povredim , ali mi imamo rešenje koje se odnosi na bivšu predsednicu i ona je razrešena funkcije predsednika, ali ako se vladajuća većina ponovo dogovori da ona bude predsednik nije sporno to će biti uradjeno na nekoj narednoj sednici.Ipak treba da sačekamo odluku suda“, kaže Janković.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.