Naša Pošta em filijala em direktor iz Požege

imageJoš uvek nije zvanično saopšteno ime osobe koja će biti novi direktor valjevske Pošte. Konkurs je raspisan u aprilu mesecu , a po nezvaničnim informacijama koje stižu iz Beograda novi direktor je ženska osoba iz Požege. Od devet Poštinih radnika iz Valjeva niko nije prošao.

Javnost je u Valjevu najpre bila iznenadjena odlukom centrale Pošte Srbije u Beogradu da praveći reorganizaciju kao regionalni centar proglasi grad Užice čime je Valjevo odnosno Pošta u valjevu postala samo filijala. Još tada na sastancima održanim u Beogradu radnicima i predstavnicima Sindikata je saopšteno da će na ovaj način doći do smanjenja broja zaposlenih i istovremeno je u aprilu mesecu raspisan konkurs za mesta direktora. U Valjevu konkretno radi se o mestu pomoćnika direktora jer po novoj organizaciji direkor Pošte u valjevu je u Užicu. Šest meseci nakon objavljenog konkursa još uvek u Poštu u Valjevu nije zvanično stiglo obaveštenje o izabranom pomoćniku direktora. Vesti kao nezvanične informacije koje su stigle iz Beograda u Poštu u Valjevu govore da je na ovo mesto izabrana osoba iz Pošte u Požegi.
Na objavljeni konkurs se iz Pošte u Valjevu javilo devet zaposlenih medju kojima i aktuelna direktorka , ali i neki od bivših direktora kao i lica koja trenutno zauzimaju šefovska mesta. Svi oni imali su obavezu da prilože odnosno konkurišu programom rada , ali i obave zvanične razgovore u centrali u Beogradu.
Ako su za sada nepotvrdjene informacije iz Beograda tačne, niko od njih nije bio po meri komisije niti očito ispunio uslove koje je konkurs tražio.
Sdruge strane ostaje nejasno zašto je komisija odlučila da baš osobu iz Pošte u Požegi postavi za pomoćnika direktora u Valjevu ako je već „pobedila “ sve ostale kandidate logično je bilo da joj pripadne mesto u Užicu kojoj je njena Radna jedinica i ranije pripadala?
Ukoliko se ova informacija potvrdi kao tačna to bi praktično značilo da je nakon Zavoda za zaštitu spomenika kulture ovo drugi direktor koji dolazi sa strane. Da li je pravo pitanje onda , kako je moguće da baš niko od Valjevaca u Pošti nije mogao da dostigne standarde koji su traženi ili je veće pitanje treba li konačno da prihvatimo činjenicu da se mewsta direktora biraju po partijskom ključu i dogovoru? Tek da nam bude lakše za sve buduće odluke raznih komisija.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.