Donacija Tondaha preko 10 miliona dinara

imagePodeljeno je 4 200 komada crepa gradjanima koji su pretrpeli štetu izazvanu elementarnom nepogodom. Crep je doniralo preduzeće „Potisje“ Kanjiža.

Usled štete nastale od elementrnih nepogoda jedan broj gradjana dobio je crep.Nikola Radojičić član Gradskog veća novinare koji su prisustvovali podeli crepa je informisao da su crep dobila 22 domaćinstva. „Crep se deli kao sanacija štete nastale usled olujnog vetra i donacija je preduzeća „Potisje“ Kanjiža.Ovde imamo 4 200 komada crepa. Trenutno po izveštaju komisije štete do sada su iznad 7 miliona dinara. Kad je u pitanju nadokanada štete od grada tu je obeštećeno 303 fizička lica, 16 zgrada i po pet korisnika koji su pretrpeli štetu od zemljotresa i požara“, rekao je Radojičić.

Radojičić kaže i da grad nema zakonsku obavezu da nadoknadjuje štetu , ali grad svake godine predvidja sredstva za tu namenu u stalnoj budžetskoj rezervi . „ Ove godine to je osam miliona dinara stalne budžetske rezerve i rebalnsom su opredeljena još dva miliona dinara.A trenutna šteta koja je procenjena po metodologiji Vlade Srbije je 7,7 miliona dinara“., objašnjava Radojičić.

image Predaji crepa prisustvovao je i Darko Mijatović kao predstavnik preduzeća iz Kanjiže koji je rekao da je ovo preduzeće nakon poplave do sada doniralo gradjevinski materijal i crep za dva grada i nekoliko manjih opština . „ Donirali smo gradjevinski materijal, blokovsku robu i crep za dva grada i to Valjevo i Jagodinu kao i nekoliko manjih Opština kojima je pomoć bila potrebna . Dali smo donacije za deset kompletnih kuća i devet krovova , što znači po jednom objektu 45 000 formata za zidanje, 145 kvadrata krovova i 150 metara kanalizacionih cevi po objektu“, rekao je Mijatović.
Donacija iz Kanjiže u Valjevo je došla posredovanjem valjevskog glumca Nenada Jezdića. „ Zahvalio bih se u ime Grada Valjeva preduzeću Tondah koje je doniralo crep , Kanjiži za gradjevinski materijal i pre svega Nenadu Jezdiću koji me je pozvao na sastanak sa predstavnicima ove kompanije kako bismo dogovorili donaciju. Važno je da kažem da sve što je Tondah donirao nije ušlo u program Kancelarije za obnovu pa je ova donacija za nas još značajnija. Oni su donirali kompletan materijal za Dom na Povlenu, dve kuće urušene klizištem u rejonu sela Dupljaj i crep za sve koji su pretrpeli štetu usled jakog vetra. Doniran je materijal za još dva objekta u vidu crepa i blokova . Vrednost kompletne donacije je preko 10 miliona dinara“, rekao je direktor Direkcije Dragan Jeremić

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.