Politikanstvo ruži naše Valjevo

imageNa javnom tenderu za izbor Agencije koja obezbeđuje izvođače za „Tešnjarske večeri“, izabrana je Agencija koja je uredno registrovana i koja se odazvala javnom pozivu objavljenom po proceduri koju Zakon o javnim nabavkama nalaže.

Shodno prethodnom, Gradska uprava i nadležne službe smatraju da svaka insinuacija na neregeularnost izbora predstavlja politikanstvo i licemerje i ruženje manifestacije koja u Valjevu ima tradiciju dugu 29 godina i u kojoj su učestvovale hiljade Valjevaca.
Na ovom mestu ne želimo da propustimo priliku da istaknemo činjenicu da je Grad i u vremenu krize uspeo da obezbedi koncertna dešavanja dostojna jedne ovakve manifestacije. Pri tom, posebno je vođeno računa da muzički programi u okviru „Tešnjarskih večeri“ zadovolje ukuse svih generacija Valjevaca. Poštujući pravila domaćinskog ponašanja i uzevši u obzir činjenicu da se radi o raspolaganju sredstvima svih građana, u budžetu grada opredeljena su sredstva u iznosu od 2 miliona dinara, a što se može smatrati vrlo niskim budžetom za manifestaciju ovih razmera. U prilog tome govori i poređenje sa izdvajanjima drugih gradova Srbije za ovakve namene koja su znatno veća.
Takođe, podsećamo da Zakon nalaže da se i za izvođače, odnosno ljude (što je izuzetno teško uraditi tj. praktično nemoguće, a da to ne izazove oprečne reakcije) koji će učestvovati u manifestacijama raspisuju tenderi, što je i ispoštovano i javni tender je objavljen po procedurama istog Zakona. S tim u vezi, licemerne su insinuacije da je izbor Agencije na bilo koji način ugovoren, a da je samo osnivanje Agencije potaknuto našim „Tešnjarskim večerima“. Baš nas zanima kako gradovi u kojima je SNS na vlasti sprovode tendere u sličnim prilikama. Neka nam Zaječar dostavi svoj sistem raspisivanja javnih nabavki za ljude koji učestvuju na ovakvim manifestacijama i mi ćemo isto tako postupiti.
Dodajemo, da smo potpuno saglasni i da nemamo ništa protiv ni da poslanici SNS-a i SPS-a u Narodnoj skupštini Srbije podnesu predlog za izmene i dopune postojećeg Zakona koje bi predvidele i način na koji treba sprovoditi javne nabavke za ljude, kao i način određivanja referenci za agencije koje se javljaju na tendere. Sve do tada, mi ćemo poštovati i držati se postojećih zakona i procedura prilikom sprovođenja tendera.

GRAD VALJEVO

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.