DS: Više puta ponovljena laž ipak nije postala istina

imageDemokratska stranka obaveštava građane Valjeva da je drugostepeni organ Poreske uprave Ministarstva finansija stavio tačku na još jedan pokušaj manipulacije Srpske napredne stranke usmeren protiv bivšeg rukovodstva JKP „Toplana Valjevo“, a pre svih protiv bivšeg direktora Dragana Despotovića koji je ujedno i potpredsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Valjevu.

Pokazalo se da su očigledno politički motivisane optužbe da je „Toplana“, dok je na njenom čelu bio gospodin Despotović, pogrešno obračunavala PDV, potpuno netačne. Iako je iz dokumenata kojima je „Toplana“ sve vreme raspolagala bilo sasvim jasno da je ovo javno preduzeće postupalo po zakonu, nekome u SNS-u je bilo važno da neosnovanim optužbama pokuša da ugrabi neki jeftin politički poen. Istini za volju, taj „jeftin“ politički poen valjevskih naprednjaka je naš gradski budžet mogao da košta i svih 86 miliona dinara. Na sreću, više puta ponovljena laž ipak nije mogla da postane istina.

Građane Valjeva podsećamo da naprednjaci lažne optužbe ne koriste prvi put i da „Toplana“ pred svake izbore postaje „vruća“ politička tema. Tako je bilo i pred prošle lokalne izbore 2012. godine kada su sadašnji čelni ljudi naprednjaka, tada u jednoj od svojih brojnih prethodnih političkih inkarnacija, iznosili čitav niz potpuno netačnih optužbi na račun gospodina Despotovića i „Toplane“. Nedugo posle izbora je predstavnik te političke grupacije koji je u međuvremenu došao baš na čelo „Toplane“ gostujući na jednoj valjevskoj televiziji javno priznao da su optužbe bile lažne i politički motivisane. Štaviše, za pokušaj malverzacija u „Toplani“ je optužio upravo svoje političke saborce!

Verujemo da naprednjacima nije jasno da se jedno javno preduzeće može voditi pošteno i stručno. Razumemo i da SNS nema ljude koji to mogu. Ono što bi bar mogli je da gospodinu Despotoviću upute javno izvinjenje i da umesto lažnih optužbi i lažnih obećanja konačno pokažu svoj politički program za Valjevo (naravno, ako ga uopšte imaju).

Gradski odbor
Demokratske stranke
Valjevo

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.