Daje se u zakup ski staza

imageSki staza na Divčibarama biće data u zakup na 15 godina sa obavezom da lice koje zakupi ski stazu umesto plaćanja zakupa investira u opremu , mašine i samu stazu.Ukupan guboitak staze u periodu 2010-2014 . god iznosio je 3,2 miliona dinara.

Nakon nekoliko neuspešnih sezona na skijalištu na Divčibarama pa i prošlogodišnjeg odiustajanja od rade ski staze Grad Valjevo je doneo odluku o davanju u zakup objekat“Ski centra Divčibare“, dvosednu žičaru „Crni vrh“ sa pripadajućom opremom i prateće elemente.
Ski staza se po odluci Gradskog veća izdaje u zakup na 15 godina stim da zakupac neće plaćati zakupninu već će preuzeti obavezu investiranja . Obaveze zakupca podeljene su po sezonama , a izmejdu ostalog to su: uredjaj za ravnanje ski staze, uredjaj za veštačko osnežavanje, mobilna pumpa za vodu, oprema za sigurnost, oprema za signalizaciju sa upozorenjima, izgradnja instalacija za veštačko osnežavanje , nabavka polovnog elektronskog sistema za izdavanje , evidentiranje i naplatu ski karata.
Još prošle godine postojala je najava da bi se ski staza mogla dati u zakup s ozirom na činjenicu da grad nije imao novca da je stavi u funkciju niti da u nju dale ulaže. Očekivanja su da bi za ovu sezonu zakupac mogao da pripremi stazu. „ Mi smo prošle godine odustali od zimske sezone , na žalost nemamo mogućnost novih ulaganja i zato je doneta odluka da se staza izda u zakup. Kao što ste videli u materijalu zakupac će umesto novca zapravo ta sredstav uložiti u opremu koja je navedena , a koja je potrebna za funkcionisanje staze“, rekao je Milorad Ilić pomoćnik gradonačelnika.
Direktor UFK „Valis“ koja gazduje ovom stazom , Aleksandar Mijailović je potrvdio da ustanova nije imala ni prošle godine , a nema ni ove mogućnosti da ski stazu pripremi i u nju investira. „ Najveći problem jesu sredstva za nabavku nedostajuće opreme i davanje u zakup je dobro rešenje. Mi smo se sada više fokusirali na sezonu koja je u toku na bazenima u Petnici gde smo do sada zabelčežili posetu od 54 000 kupača . Poslednjih dana vremenske prilike smanjile su posetu , ali verujemo da će se sa lepim vremenom kupači ponovo odlučiti za bazen u Petnici“, rekao je Mijailović.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.