“Privlačenje industrijskih investicija i reindustraijalizacija”

imageGrad Valjevo od oktobra 2014. godine učestvuje u međunarodnom projektu – Mreža industrijskih zajednica: Građansko društvo za reindustrijalizaciju Evrope (Industrial Communities Network ICED: Civil Society for Re-industrialization of Europe) u okviru Programa “Evropa za građane”. Projekat se finansira iz fondova Evropske unije.

Nosilac projekta je DELTA PARTNER iz Poljske, a Grad Valjevo učestvuje kao partnerski grad na projektu, zajedno sa još 9 gradova iz Poljske, Češke, Slovačke, Francuske, Nemačke i Slovenije. Projekat se realizuje do januara 2016. godine. Projektom je predviđeno da se između ostalog, tokom 2015. i početkom 2016. godine održi i 7 sastanaka, konferencija, na različite teme u 7 partnerskih gradova, učesnika na projektu.
Grad Valjevo će 17. jula 2015. godine biti domaćin četvrte po redu međunarodne konferencije na temu reindustrijalizacije, privlačenja investicija i programa podrške privredi. Učesnici konferencije su partnerski gradovi na ovom projektu iz pomenutih šest država Evropske unije i predstavnici grada Valjeva i opštine Koceljeva. Konferencija će se održati u hotelu „Grand“ od 10 do 14 časova.
Planirano je da se konferencija sastoji iz dva panela. Prvi panel bi se bavio modelima i iskustvima privlačenja investicija u gradu Valjevu i Srbiji, a drugi panel bi govorio o programima podrške privredi, dobroj poslovnoj klimi i reindustrijalizaciji.

Važnost konferencije se ogleda i u prilici da sa partnerima iz država članica Evropske unije stvorimo međusektorsku mrežu između industrijalizovanih gradova, u kojoj će partneri moći da razmenjuju znanja, iskustva i dobre prakse o pitanjima industrijalizacije i reindustrijalizacije, podrške privredi, privlačenju investicija, kao i da uspostave i unapređuju saradnju na projektima od zajedničkog interesa i da konkurišu za sredstva kod fondova Evropske unije.

Grad Valjevo

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.