Šansa za apoteke na selu

      1 коментар на Šansa za apoteke na selu

imagePojedina valjevska sela u skorijoj budućnosti mogla bi dobiti svoju prvu apoteku. Razlog je izmena zakona kojom se privatnim apotekama dozvoljava izdavanje lekova na recept.

Kako se moglo čuti na sednici Veća „Apoteka“ Valjevo je poslovala otežano upravo zbog izmene zakona kojim se privatnim apotekama dozvoljava izdavanje lekova na recept. Vojislav Stepanović direktor „Apoteke“ kaže da postoje i kadrovi i dobra organizacija kojoj se mogu pripisati uspesi u poslovanju iako je godina koja je iza nas za ovu ustanovu bila izuzetno teška. „ Došlo je do promene zakona i sada moramo da razmišljamo o tome kako da poboljšamo naše poslovanje. Više nismo jedini koji izdaju lekove na recept i konkurencija je vrlo jaka. Našu šansu vidimo u u poslovanju na neprofitnim lokacijama, naročito u selima, gde privatne apoteke nemaju ekonomski interes da rade, uz podršku Države i nadležnog Fonda. Privatnici smatraju da nemaju dovoljan profit na selima , ai kadrovski to teško mogu da isprate“, rekao je Stepanović.

image

Ideju o otvaranju apoteka na selima podržali su i članovi Veća , a kako se moglo čuti za sada apoteke postoje u tri valjevska sela Divcima , Poćuti i Kamenici.

Nesumnjivo je da će pri odabiru sela u kojima će biti otvorene apoteke presudnu ulogu odigrati broj stanovnika , a sam rad biti organizovan drugačije od rada apoteka u gradu. Sudeći prema izjavama koje daje lokalno stanovništvo u tim selima apoteke su s obzirom da su u selima uglavnom ostala staračka domaćinstva, a brojne autobuske linije proredjene, više nego potrebne.

S.V.

 

 

1 comment on “Šansa za apoteke na selu

  1. Управни одмор

    Поново објавите ову вест, сада, када се апотеке затварају, приватизују, продају!!!
    Осим тога, проверите како су чланови Управног одбора наплатили дневнице за седницу на којој су закључили да нису способни да воде ову установу и да апотеке треба да се приватизују, односно, да се продају!!!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.