Skupština u sezoni godišnjih odmora

imageSednica Skupštine grada bi po poslednjim informacijama trebalo da bude održana u prvoj polovini jula. Na dnevnom redu sednice naći će se izveštaji o radu za 2014.godinu svih javnih preduzeća i ustanova grada , ali neke tačke nikada neće biti na dnevnom redu.

Iako je prvobitno bilo najavljeno da će sednica Skupštine biti održana polovinom juna svi su izgledi da se sada licitira datumom oko 10. jula. Nekako u sezoni godišnjih odmora izvesno je da neće biti lako okupiti odbornike. Pred njima će se naći kao najvažnija tačka rebalans gradskog budžeta koji po saznanjima Vamedie još uvek nije pripremljen. Pomenuti rebalans gradskog budžeta "povlači" i rebalanse još nekih javnih preduzeća, a na rebalans poseno čeka UFK"Valis" koji će od prvog jula kada ističe ugovor sa agencijom o angažovanju radnika već biti u problemu sobzirom da je ministarstvo dalo zelelno svetlo za zapošljavanje pet radnika za šta je potreban usvojen rebalns ove ustanove jer se pozicija zarada menja u odnosu na predvidjeni program poslovanja.
Izveštaji o radu svih javnih preduzeća i ustanova takodje će biti na dnevnom redu Skupštine , a s obzirom na nedavna dešavanja najviše pažnje ovoga puta privući će izveštaj o poslovanju JKP "Vodovod" pa se u vezi sa tim i očekuje moguće veća reakcija opozicije.
Na sednicama Veća rad gotovo svakog preduzeća i poneke ustanove oštro je kritikovao zamenik gradonačelnika Žarko Kovač pa ostaje da se vidi da li će i na Skupštini sada izneti konkretne predloge kako da se reše problemi koje je navodio na Veću. Ukoliko ne bude konkretnih konstruktivnih predloga onda će se svi govori koji su se čuli svesti na praznu retoriku.
Javnost od Skupštine očekuje i informaciju o dugu Toplane za prisvojeni PDV, ali i informaciju o vlasnicima stanova i uopšte gradskoj imovini što je obećanje sa prethodne sednice.
Istovremeno javnost je ostala uskraćena i za odgovore na pitanja o nedozvoljenom korišćenju proizvodnih hala u zoni Stefil , kreditnom zaduženju grada i oglašavanju prodaje Doma vojske i druge imovine za koju je procenjeno da grad nema sredstava za održavanje.
Na dnevnom redu naći će se još po koja tačka, ali su male i gotovo nikakve šanse da se razgovara o pojedinačnoj odgvornosti tek sama Skupština bar u ovom sazivu neće govoriti o sopstvenoj – kolektivnoj odgovornosti za sve što je uradjeno ali i o onome što nije .

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.