DS: Porazni podaci iz „Vodovoda“

imageRekonstrukcija cevovoda od izvorišta Paklje pokazao je niz slabosti koje postoje u samoj organizaciji vodosnabdevanja grada i Grad mora više novca da izdvoji za daljinski sistem kontrole vodosnabdevanja , stav je valjevskih demokrata .

„ Očito je da ne postoji koordinacija niti komunikacija izmedju direktora javnih preduzeća to je vidljivo u slučaju rekonstrukcije cevovoda koja je uradjna. Istovremeno grad ne izdvaja dovoljno novca za daljinski sistem kontrole . Na svakoj Skupštini smo tražili da se ta sredstva povećaju. Prošle godine je to bilo samo 700 000 dinara , a ove godine 2 miliona dinara dok sam „Vodovod“ ove godine izdvaja 13 miliona. Grad izdvaja jako malo novca za to , a restrikcije su nam pokazale koliko je to važno. Predlagali smo iše puta povećanje i tražićemo ponovo“, kaže Slobodan Pavlović odbornik DS-a.
Pavlović smatra da su porazni podaci koje je iznao bivši tehnički direktor Slobodan Živanović rekavši da grad nema plan restrikcija koji je primenljiv. „ To je u najmanju ruku strašno jer govorimo o preduzeću koje je strateško za grad Valjevo. Još je poraznije što tolike godine oni ne znaju koliko vode koji deo grada troši , a o gubicima da ne govorimo. Lično mislim da je procenat gubitaka daleko veći od 45%“, navodi Pavlović.

DS zato smatgra da je neophodno da grad pristupi koncentraciji investicija u smislu konkretnog planiranja i završetka neke investicije. „ Šta ovde imamo? Na nekoliko pozicija male sume koje su pojedinačno nedovoljne za te investicije . Predlog je da grad koncentriše investicije na jednu poziciju završi je i ide se dalje . nebitno je koje su to investicije na kraju krajeva bitno je da li su potrebne gradu , a ako postoji konsenzus da su potrebne onda treba finansirati jednu i završiti je , a ovako na sto mesta ponešto započeto ništa nije dovršeno“, objašnjava Pavlović.

Na pitanje Vamedie koliko je Demokratska stranka izdvajala za daljinski sistem kontrole u vreme vršenja vlasti u Valjevu Pavlović kaže da nije izdvajala ništa. „ Na žalost ništa . Ništa nije izdvajano , ali tim preduzećem je upravljala druga partija, a ne mi . Na direktoru je da napravi plan jer ima odgovornost za upravljanjem preduzećem“, kaže Pavlović.

Ipak ostaje nejasno zašto grad tada nije izdvajao ništa , ako već „Vodovod“ nije predvidjao sredstva na toj poziciji.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.