U Petnici pripreme za sezonu kupanja

imageU SRC Petnica u toku su pripremni radovi za početak nove kupališne sezone. Sa bazena je skinut balon , a UFK“Valis“ će za početak sezone najverovatnije morati da raspiše javnu nabavku jer će rebalns koji omogućava zapošljavanje potrebnih pet radnika biti po svemu sudeći tek u junu.

Prvog juna u SRC Petnica počeće sezona kupanja i do tog dana ostalo je još manje od mesec dana , ali po rečima direktora UFK „Valis“ sve će biti spremno za nesmetani početak. “ Kao i svake godine pred početak sezone tako i ove u Petnici su u toku radovi koji inače prethode početku sezone kupanja . Mi očekujemo da sve bude odradjeno na vreme , ali i pored činjenice da smo od ministarstva dobili zeleno svetlo za zapošljavanje pet radnika za to nam je potreban rebalans budžeta. Po nekim informacijama taj rebalans bi trebao da bude posle početka naše sezone tako da ćemo najverovatnije morati da raspišemo javnu nabavku“, kaže Aleksandar Mijailović.

Prošla godina koju su obeležile kiše za SRC Petnicu bila je najgora godina od početka rada i Mijailović se nada da se tako nešto više neće ponoviti. “ To je naravno ostavilo traga na finansijama ustanove , ali na žalost vremenske prilike nisu nešto na šta bilo ko od nas može da utiče . Mi se spremamo za jednu normalnu sezonu, a sad kako će biti kad je vreme u pitanju to je nešto drugo“, kaže Mijailović.

Balon koji je postavljen na bazenu je pre par dana skinut i njegovo ponovno postavljanje uslediće kada se završi letnja sezona. “ Preduzeće Artech je skinulo balon i smešten je u našem pomoćnom objektu koji je pre tri godine u potpunosti renoviran. Kad se ova sezona završi ponovo će ga podići i nastavljamo kako je i predvidjeno kad je u pitanju balon“, kaže Mijailović.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.