Gde da gosti prespavaju u Valjevu?

imageTradicionalni Zlatni opanak u Valjevu će biti održan od 8. do 12. maja. Organizatori ove godine najavljuju šest hiljada učesnika. Valjevo na žalost nema potrebne smeštajne kapacitete za ovakvu manifestaciju.

Sve i da organizatori Zlatnog opanka preteruju sa najavom od šest hiljada gostiju generalno Valjevo ne raspolaže ni mnogo manjim brojem smeštajnih kapaciteta. U Valjevu su nekada postojali i Narcis i Grand i Jablanica , hoteli sa većim smeštajnim kapacitetima. Zbog finansijskih problema valsnika ovih hotela sada se na ove hotele više ne može računati . U TO Valjeva kažu da se generalno broj ležajeva kreće do hiljadu računajući i privatne smeštaje , ali da trenutno na tu cifru ne može da se računa.
Predsednik KUD-a Djerdan Dragan Grujičić kaže da se nekada računalo i na pomenute hotele , a jedan broj igrača smeštao kod igrača iz njiohovog KUD-a. “ Tako smo mi organizovali naše manifestacije. Imali smo hotele na raspolaganju i jedan broj je bio smešten kod naše dece. generalno kada mi kao društvo odlazimo u goste ili takmičenje domaćini nas na taj način i smeštaju u zavisnosti od finansijske stabilnosti Društva. U Valjevu su na žalost sva Društva finansijski slaba da bi mogla o svom trošku da smeste veći broj gostiju“, objašnjava Grujičić.

Valjevo nastoji da razvija svoj turizam bez obzira na primedbe o načinu razvijanja istovremeno se suočava sa problem smeštaja . Više nego ikad u Valjevu se traži odgovor na pitanje- Gde prespavati?
U samom gradu ima nekoliko hostela i za sada jedino na šta se može računati ozbiljnije jeste hotel Omni centra koji na žalost nema prevelike smeštajne kapacitete. Generalno svi oni koji u većem organoizovanom broju dodju u Valjevo moraće da se iz Valjeva i brzo vrate . Jedan od učesnika na ovogodišnjem Malom opanku iz Kragujevca nedavno je za Vamediu izjavio da su u problemu. “ MI smo doveli orkestar i igrače sve ukupno nas je došlo trideset . To su mala deca i za njih nema noćne vožnje , a vidite nastupamo u pola devet uveče . Želimo da učestvujemo i takmičimo se , ali generalno smo u problemu gde da ih smestimo sve i da mi plaćamo njihov smeštaj , a ne organizator“, rekao je rukovodilac KUD-a iz Kragujevca u neformalnom razgovoru.

Valjevo bi možda ako zaista želi da se bavi razvojem turizma zaista moralo da razmisli o smeštajnim kapacitetima.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.