Test opterećenja počeo sa radom

imageAparat za test oprerećenja srca kupljen od donatorskih sredstava za Bolnicu u Valjevu je počeo sa radom . Organizatori ove akcije prikupljanja sredstava Sladjana Stevanović i Dragan Jeremić istakli su da je praktično aparat poklon valjevske privrede medju kojima je najveći donator bila Valjevska pivara.

Inicijativa koju su pokrenuli Sladjana Stevanović i Dragan Jeremić za kupovinu aparata za test operećenja srca realizovana je prikupljanjem 1 600 dinara potrebnih za ovu nabavku. Aparat je smešten u Bolnicu i već je počeo sa radom .“ Mogu slobodno da kažem da je aparat poklon valjevske privrede gradjanima Valjeva . Medju donatorima je najveći Valjevska pivara koja je donirala četvrtinu novca , ali tu su Greda, Europrom , Gorenje , Samedi , odbornici Grada Valjeva , i drugi privrednici. Izostala je podrška ostalih opština , ali je najvažnije da smo završili kupovinu i da gradjani više neće moći da odlaze u beograd zbog ovog testa“, rekla je Stevanović .

image
Na donaciji se zahvalio dr Branislav Pavlović kardiolog koji je rekao da je sada kompletirana kardiološka dijagnostika u Bolnici. Zamenik direktora Bolnice dr Zoran Milosavljević danas je rekao da je svaka donacija veoma značajna. “ Problem dijagnostike uvek postoji jer tehnologija u medicini vrlo brzo ide unapred. Mi to pratimo i nakon što se u svetu pojavi nešto novo mi to imamo za godinu ili dve . Ali u vremenu krize nam je više nego potrebna ovakva pomoć i privrede i pojedinaca . Zaista se zahvaljujem na ovom aparatu i mogu da kažem da ćemo se truditi da u potpunosti kompletiramo naš dijagnostički centar“, rekao je Milosavljević.

U toku realizovanja akcije prikupljanja sredstava za test opterećenja u javnosti je saopštena i informacija da je neophodno obezbediti sredstva i za popravku mamografa. Ovom pozivu odazala se HK Krušik koja je obezbedila sav potreban novac u iznosu od 4 miliona dinara. Da je Krušik pre svega društveno odgovorna firma potvrdio je direktor Mladen Petković. “ Nadam se da će sve ovo što se danas dešava podstaći sve da se akcije nastave i da ih bude što više. Jako sam zadovoljan što je Krušik posle više decenija ponovo u mogućnosti da nastavi tamo gde je stao , a to je pomoć lokalnoj samoupravi. Kao društveno odgovorna firma opredelili smo se za ulaganje u zdravstvo ovog puta i opredelili sredstva za popravku i stavljanje u funkciju mamografa.Nadamo se da će taj aparat spasiti mnoge živote i tu je naše najveće zadovoljstvo“, rekao je Petković.

image Miroslav Krstivojević jedan je od prvih pacijenata koji je danas uradio test opterećenja na ovom aparatu nakon što mu je nedavno ugradjen stent. „Sada ovaj aparat radi i to je značajno za sve ljude kojima je potreban da bi doktori imali pravu sliku o stanju pacijenta.Ja sam nekada živeo u Beogradu i mogu Vam reći da sam i tamo išao kod lekara ali i da Bolnica u Valjevu ima zaista dobre lekare velike stručnjake. Zahvaljujem se svima zaista koji su doprineli tome da se aparat kupi . I lekarima i donatorima i organizatorima , ali i vama sedmoj sili i nadam se da će biti još ovakvih donacija“, rekao je Krstivojević koga su novinari zatekli na testu.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.