DS: Funkcioneri ne smeju dobiti stanove

imageValjevske demokrate zatražiće povlačenje sa dnevnog reda Skupštine tačku koja se odnosi na dodelu stanova izabranim i postavljenim licima grada Valjeva. " Mi se iskreno nadamo da ni sada ni ikada funkcioneri Valjeva neće moći da dobiju stanove. Neka kao svi ostali podignu stambeni kredit ako nemaju novca da ga kupe", rekao je Slobodan Pavlović šef odborničke grupe DS-a.

Kako su danas najavile valjevske demokrate oni će učiniti sve da se odluka o dodeli stanova funkcionerima skine sa dnevnog reda Skupštine grada. " Bez obzira što neko tvrdi da nam je potrebno da imamo ovakvu odluku , pitanje je čime se garantuje da je neće aktivirati . Kako znamo da je ako već bude postojala takva odluka neće i sprovoditi? Potpuno je nevažno ko je na vlasti , bitno je da izabrana i postavljena lica ne mogu dobiti stanove . Treba pogledati kriterijume koji su smeštni. Član 6. kaže da se značaj radnog mesta vrednuje uzimajući u obzir složenost poslova i zadataka uslova rada i stručne spreme. To znači da su apsolutno izabrana i postavljena lica favorizovana. A da ne govorimo da ovde piše da rezultate rada vrednuju bodovima. Ko ocenjuje ta lica ? Oni koji su podredjeni? Pa to nema nigde", kaže Pavlović.
On tvrdi da je odluka besmislena i da je treba povući. Pavlović navodi da je neshvatljivo da u ovom trenutku neko vraća ponovo ovu odluku koja je već jednom povučena. " Ovde se radi o principu i ne treba dati tome šansu , a kriterijumi su smešni gde će podredjeni ocenjivati nadredjenog. Sve apsurdno. pa logično da načelnici i funkcioneri imaju najviše bodova. Mi imamo informaciju da postoji odredjeni broj stanova gde su bespravno useljena lica . zato treba napraviti presek i znati kakvo je stanje. Ti stanovi prvenstveno služe kao mera raseljavanja. Ako svi odlaze u banke zašto bi zaposleni u upravi bili povlašćeni ? neka podignu stambene kredite kao i svi", navodi Pavlović.
On tvrdi da ne postoji javno preduzeće u Srbiji koje dodeljuje stanove sada, a za informaciju da 56 stanova već koriste zaposleni u Upravi te i da su u fazi otkupa Pavlović kaže: " Mi želimo da znamo kako je neko do sada dobio stan , ko je to potpisao , o čemu se tu radi ? Na osnovu čega su deljeni ti stanovi?To niko ne govori i to će biti naše odborničko pitanje . Suština je da nijedna vlast ne dobije mogućnost da tako deli stanove . Zašto bi neko bio povlašćen jer radi u organima grada Valjeva? To mora da se zaustavi", rekao je Pavlović.

Na konferenciji za novinare šef odborničke grupe demokrata ponovio je i neslaganje DS-a sa odlukom grada o prodaji Doma vojske rekavši da se radi o objektu od značaja za grad.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.