“Krušik” pomaže popravku mamografa

imageNakon što je najavljena akcija prikupljanja sredstava za popravku mamografa u Bolnici dobra vest stigla je iz “Krušika” jer će ova firma finansirati kompletnu popravku ovog aparata. Akciju prikupljanja sredstava I za ovaj aparat najavili su novinarka Sladjana Stevanović I direktor gradske Direkcije Dragan Jeremić.

Akcija prikupljanja sredstava za kupovinu aparata za test opterećenja koju su pokrenuli u Valjevu novinarka Sladjana Stevanović I direktor Direkcije Dragan Jeremić je završena uspešno , a ovih dana Stevanovićeva je informisala javnost da je stigao dopis od predsednika NO “Krušika” Nenada Ivančevića sa informacijom da će “Krušik” pomoći akciju prikupljanja sredstava za popravku mamografa.”Dobili smo dobre vesti iz “Krušika” što je najvažnije , a sve pojedinosti saopštićemo sledeće nedelje kada bi trebalo da nam stigne I aparat za test opterećenja”, rekla je Stevanovićeva.
Koliko je mamograf potreban ženskom delu populacije Kolubarskog okruga govore i podaci da je za tri godine na njemu obavljeno 7.450 pregleda, od čega 3.817 dijagnostičkih sa uputom, a u okviru skrining programa ranog otkrivanja maligniteta 3.723.
Za popravku ovog aparata potrebno je oko 5 miliona dinara.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.