Kineska razvojna banka u Valjevu

imageNakon Novog Sada i Raške delegacija Kineske razvojne banke posetila je danas Valjevo. U razgovoru sa gradskim rukovodstvom pokazali su zainteresovanost za projekte u oblasti poljoprtivrede, ali i infrastrukture.

Predstavnici Kineske razvojne banke Wang Yasheng komesar i Deng Cong, zamenik komesara, kao i predstavnici Kineske trgovinske asocijacije za Srbiju GUO XIAO, predsednik, Shen Hong, zamenik direktora i Zhan Kan , sekretar.Oni su razgovaralii sa predstavnicima Valjeva, Šapca, Mionice i Osečine o mogućnostima saradnje. “ Naša banka je pre svega fokusirana na energiju i infrastrukturu. već radimo jedan projekat sa Bosnom i nadam se da ćemo postići i neki dogovor u Valjevu. Do sada smo bili u Novom Sadu , raškoj i eo danas u Valjevu.Mi ćemo predstaviti svoj model poslovanja sa posebnim osvrtpom na poljoprivredu i infrastrukturu“, rekao je Wang Yasheng.
On objašnjava da je sa njima i predstavnik njihove trgovačke organizaije koji će posebno napraviti osvrt na kupovinu poljoprivrednih proizvoda. Inače dolazak predstavnika ove banke u valjevo inicirao je član veća Aleksandar Vujić . “ Već smo kao Pokret za Valjevo dovodili investitore , sada je ovo prilika za vrlo ozbiljne investitore. Ideja je bila da dogovorimo projekat 10 000 junadi za Kinu . To pokušavamo da dogovorimo i da to bude investicija pokrivena od strane ove njihove banke , a preko njihove trgovačke organizacije“, objasnio je Vujić.
Iz Grdaske uprave najavili su i detaljno saopštenje za javnsot nakon završenog sastanka.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.