Radovi u Dimitrija Tucovića

imageU prigradskom naselju Radjevo selo u toku je asfaltiranje ulice Dimitrija Tucovića. Radove na asfaltiranju za kratko vreme usporili su i tamošnji meštani sa zahtevom da im se uradi i kanalizacija.

Upravo je u toku asfaltiranje ulice Dimitrija Tucovića u delu koji se nalazi u Radjevom selu u dužini od 750 metara pri čemu je vrednost radova oko 4,8 miliona dinara. “ Ta ulica je bila potpuno uništena što poplavom što zubom vremena i zaista je bila prioritetna za asfaltiranje . Tamo se dogodilo nešto što možemo nazvati srpska posla jer u toj ulici uopšte ne postoji kanalizacija. medjutim problem je što je kanalizaciju u tom delu i nemoguće uraditi jer se ulica nalazi u depresiji . Ne postoje ni tehnički uslovi za to. naša je ideja da se tu uradi fekalni kolektor. A gde je nastao problem? U toj ulici svega dve ili tri kuće imaju septičke jame dok ostali to nemaju i oni praktično svoju kanalizaciju izlivaju na ulicu. To je pred gradom i nadležnim službama da se time bave . Mislim da je neophodno da se na nivou grada donese odluka da su domaćinstva gde nije moguće uraditi kanalizacionu mrežu dužna da imaju septičke jame . Ovako sva voda ide na ulicu“, objašnjava direktor Direkcije Dragan Jeremić problem meštana u ovom delu ulice Dimitrija Tucovića.

image

Jeremić objašnjava da su se pobunili oni koji imaju jame i tražili cevi za njih , ali je ustanovljeno da je nemoguće te cevi bilo gde sprovesti. “ Mi nemamo prava da kanalizacoiju sprovedemo u Ljubostinju što su oni tražili . Mi smo predložili da se uradi feklani kolektor , a do tada svi moraju imati jame i moraju ih prazniti . Ko njima to treba na naloži to ne znam , ali postoje organi grada koji se time bave. Na nama je bilo da asfaltiramo tu ulicu „, rekao je Jeremić.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.