Za „Krušik plastiku“ šest zainteresovanih

imageAgencija za privatizaciju prikuplja ponude za prodaju nešto manje od 94 odsto kapitala akcionarskog društva „Krušik-plastika” iz Osečine.Po svemu sudeći nov vlasnici mogli bi biti Slovenci.

„Krušik – plastika”u najvećem delu prodata je na aukciji u februaru 2007. godine za 46 miliona dinara Višnji Jerković iz Novog Sada, ćerki biznismena Mileta Jerkovića koji je kupio na desetine društvenih firmi. Oni su u leto 2009. kupljenu firmu ustupili beogradskom privrednom društvu „NP Co”. Kako su novi vlasnici podižući velike kredite i stavljanjem hipoteka došli u situaciju da jedan od kredita ne vrate , privatizacija je poništena.

Sada je Krušik plastika medju 502 preduzeća koja su ponovo na prodaju. Početna cena ponuđenog paketa je oko 843 hiljade evra, a depozit je 84,3 hiljade evra. U tom paketu je 159.801 akcija ili 89,5 odsto kapitala koji je u vlasništvu Agencije za privatizaciju i 7.893 akcije ili 4,42 odsto kapitala u vlasništvu Akcionarskog fonda. Ukupna procenjena vrednost kapitala poslednjeg dana 2013. godine bila je 843.299,70 evra.
Najvažnija imovinu „Krušik-plastike” su dve hale ukupne površine 4.626 kvadratnih metara, dve upravne zgrade površina 559 i 459 kvadratnih metara, magacin sirovina i alatnica (1.483 kvadrata), mlin za mlevenje plastike (442 kvadrata) U javnom pozivu kao najznačajnija oprema navedeno je petnaestak različitih mašina za preradu plastike, a na spisku imovine još je evidentirano zemljište pod zgradama površine 9.174 kvadratna metra i ostalo prirodno neplodno zemljište površine skoro tri hektara. U 2013. godini ukupni poslovni prihodi su bili 345,7 miliona dinara ili nešto preko tri miliona evra, a rashodi 341,6 miliona dinara ili 2,98 miliona evra. Rok za dostavljanje pisanog zahteva za otkup prodajne dokumentacije je 30. mart, a dokumentacija će biti dostupna od 9. marta 2015. godine. Prijave za učešće u postupku se mogu podneti najkasnije do 6. aprila. Koverti sa oznakom „Podaci o ponuđaču”otvaraju se 8. aprila, a otvaranje ponuda zakazano je za 20. april 2015. godine.
Za sada su interesovanje za kupovinu ovog preduzeća iskazale firme „Roto Group” i „Gorenje”, zemunski „Eltras In”čiji je osnivač takodje slovenačka firma .Tu su i beogradski „Ekolog”,„Inmold” iz Požege, ali i Miodrag Petković kao fizičko lice.
Prema podacima iz javnog poziva, proizvodni program „Krušik-plastike”, koja ima 110 zaposlenih od kojih je 13 sa visokom stručnom spremom, obuhvata plastične cevi, šahte, rezervoare (vertikalne i horizontalne – cisterne), kace, opremu za tretman otpadnih voda i gasova (separatori ulja i masti, septičke jame, skruberi), transportnu ambalažu, sanitarne proizvode, tehničke delove i elemente od duroplasta i penoplasta.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.