U “Vidraku” radovi na sve strane

imageJKP “Vidrak” krenulo je u obimne radove sredjivanja svojih objekata . ” Radimo na gotovo svakom objektu ponešto jer je sve u jako lošem stanju i popravke su svuda potrebne”, kaže direktor Djordje Milanović.

U bilo kom sektoru valjevskog Vidraka trenutno su radovi što bi po završetku trebalo da za rezultat ima kako kažu bar dovodjenje zgrada i prostora u funkcionalno stanje . ” Odradili smo molerske radove u staroj zgradi gde godinama nije krečeno i prešli smo u prostorije u Suvoborskoj u bazi. danas seradi i na groblju , plafon je u potpunosti propao i mora da sredi da nekom ne bi pao na glavu.Izvodimo i radove u prihvatilištu” , kaže Djordje Milanović .
Posebni radovi izvode se u prihvatilištu gde je praktično ogradjen i doradjen još jedan deo u dogovoru sa Društvom za zaštitu životinja koje je preporučilo izgradnju prostora kako bi psi mogli da prošetaju. ” Oni su se rekli da će oni to da rade u smislu izvodjenja pas u taj deo , a naše je bilo da taj deo ogradimo i sredimo. I Tamo smo krečili i radili , problem nam ostaje taj prilazni put azilu koji je svi mogu da provere, dosta i voda urušila to čak nije ni nasut put, a kamoli asfaltiran”kaže Milanović.

image
Možda najopsežniji radovi se izvode u objektima baze gde se rade svlačionice u smislu zidova, stolarije i podova. ” Tamo su bili betonski podovi koji su propali istrošili se i tu sada stavljamo pločice. takodje stolarija je stara sto godina i potpuno je propala jer je drvena . Zamenićemo to stavićemo PVC stolariju. Radimo na malterisanju garaže i sredstva konkretno za to dobili smo iz duga jednog stovarišta prema nama”, kaže Milanović. Već u toku ove nedelje Vidrak će raspisati tender za nabavku jednog putarskog kamiona jer dva postojeća kamiona te vrste su kupljenapočetkom 80 tih godina i kako kaže Milanović njihovo održavanje košta više od novog kamiona. ” Raspisaćemo tender ove nedelje za tu nabavku i to je kamion za sekciju ulica. Nadam se da ćemo sledeće godine moći i više da uradimo nego ove . nama treba još mnogo toga , ali moramo da vidimo šta su nam prioriteti. Trenutno je prioritet taj kamion”, navodi Milanović.

image Po njegovim rečima Vidrak nema korpu koja im je potrebna za radove zelenila i koju svake godine u zavisnosti od potrebe iznajmljuju od privatnih preduzeća. Za iznajmljivanje korpe u prošloj godini Vidrak je izdvojio 300 000 dinara.
Vidraku je potrebna još jedna cisterna za pranje ulica i jedna fekalna cisterna , ali po rečima Milanovića Vidrak se neće zaduživati kako bi i ti kamioni sada bili nabavljeni.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.