Organizovano protiv antene

imageDok se čeka odluka gradskih vlati po pitanju postavaljnja bazne stanice Telekoma na objekat trgovine Maxi koji se nalazi u blizini Treće škole , tamošnji meštani već su pokrenuli akciju kojom izražavaju svoje neslaganje . U blizini ovog objekat izlepljene su plakate , aDelezeu i Telekomu su upućena pisma.

Zahtev Telekoma da na objekat Maxi koji se nalazi u blizini Treće škole postavi svoju baznu stanicu naišao je na otpor roditelja dece koja pohadjaju ovu školu , ali i tamišnjih meštana . Gradjani i roditelji koji su se tim povodom organizovali kažu za Vamediu da su već uputili dopise Telekomu i kompaniji Delez. “ Izrazili smo nadu da se radi o grubom previdu sa njihove strane i da njavljeni zahtev neće biti i realizovan. Želimo da zaštitimo decu u školi i uosatlom sve nas koji ovde živimo“, kažu u ovoj grupi gradjana.
Zahtev se nalazi pred gradskim vlastima koje poručuju da neće učiniti ništa protiv bezbednosti dece i uopšte svih gradjana te da odluka o toj dozvoli još uvek nije doneta.
“ Mi smo krenuli sa plakatama, tim pismima i lobiranjem . Ukoliko bi se dogodilo da im se dozvola izda i oni realizuju svoju nameru morać
emo da pooštrimo naše delovanje. Ukoliko se to desi najpre ćemo zatražiti od Deleza da sa svog sajta skinu da su društveno odgovorna firma jer to nisu , pozvaćemo gradjane da bojkotuju kupovinu u njihovim objektima jer oni direktno dozvoljavaju znači ugrožavanje života i bezbednosti dece . što se tiče Telekoma zatražićemo i od njih da skinu taj deo o društvenoj odgovornosti , a gradjane Valjeva zamoliti da ukoliko imaju njihove kartice predju kod drugog opertatera . Na kraju naravno tu je i gradska vlast od koje ćemo zatražiti da se izjasni o tome i da zaštiti zdravlje dece i ljudi“, objašnjavaju naredne korake gradjani.
Prilaz objektu Maxi izlepljen je plakatama , a u školi sa 1.000 učenika kažu da su za nameru „Telekoma“ da antenu mobilne telefonije postavi na krov marketa „Maksi“ u Ulici Jovana Dučića, tik uz školsko dvorište, saznali iz oglasa u lokalnom nedeljniku. Pošto, kako kaže, ni u mesnoj zajednici kojoj pripada OŠ „Andra Savčić“ niko o ovom problemu ništa ne zna, škola je zajedno sa savetom roditelja uputila pismo gradonačelniku Stanku Terziću u kojem ga obaveštava o protivljenju postavljanja bazne stanice u komšiluku škole, uz upozorenje da će se tome suprotstaviti „najmanje 1.500 roditelja i svih 100 zaposlenih“.

Interesantno je da su se prvi ovom zahtevu Telekoma u čijem vrhu sede ljudi iz SNS-a usprotivili valjevski naprednjaci poručivši da neće dozvoliti postavljanje bazne stanice .

S.-V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.