Roditelji duguju 8,5 miliona dinara

imageRoditelji duguju obdaništu 8,5 miliona dinara . Zbog velikog duga UO ove Ustanove doneo je odluku da se roditeljima koji duguju više od 10 000 dinara omogući plaćanje na rate , ali taj ugovor sa Ustanovom moraju potpisati do karaja marta.

Dugovanja roditelja prtema PU „Milica Nožica“ dostigla su 8,5 miliona dinara. “ To je veliko opterećenje za samo funkcionisanje Ustanove i mi smo doneli odluku da svaki roditelj koji duguje više od 10 000 dinara može da napravi ugovor o reprogramu duga , ali mora da se za to prijavi do 31.marta . Na objektima je istaknuto obaveštenje o tome i nadam se da će se roditelji odazvati ovom našem pozivu“, objašnjava Milan gajić predsednik UO obdaništa.
Po njegovim rečima 43 roditelja duguju preko 20 000 dinara ,a 20 roditelja ima dug prema ustanovi veći od 40 000 dinara. “ Mi ćemo slati i opomene za plaćanje . Grad traži od nas da ih tužimo , ali najpre ćemo pokušati na ovaj način . Veliki nam problem pravi i povećanje cene boravka . Obratili smo se ministarstvu i tražili smo mišljenje od njih . Postoji bojazan da sa novom cenom dug prema obdaništu bude povećan . Grad ako želi da tuži neka tuži mi ćemo najpre pokušati na ovaj način“, objašnjava Gajić.
Od 1.marta nova cena obdaništa je 4 060 dinara.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.