Bronza za PK Valis

      Нема коментара на Bronza za PK Valis

imageNa prvenstvu Srbije za mlađe pionire, koje je održano u Somboru ovog vikenda, plivački klub Valis je predstavljalo osam plivača: Milica Ristić, Anđelija Damnjanović, Marija Jevtić, Anđela Lazić, Jana Tomašević, Tijana Todorčević, Ognjen Dašković i Matija Krstić, predvođeni trenerom Vladimirom Boškovićem.

Milica Ristić je bila najbolji takmičar kluba i u disciplini 200m leđno osvojila bronzanu medalju, postigavši novi lični rekord u vremenu 2:43,57. U disciplini 100m leđno, Milica je stigla u cilj peta u konkurenciji 48 plivačica, sa zaostatkom od 90 stotinki za trećim mestom, tehnička greška na startu je bila nedostižna do kraja trke i osvajanja jedne od medalja, Tijana Todorčević je u svojoj kategoriji u disciplini 100m prsno bila četvrta sa postignutim novim ličnim rekordom: 1:35,43, dok je u disciplini 200m prsno zauzela sedmo mesto ostvarivši svoj najbolji rezultat i u ovoj disciplini 3:27,29. Dobar nastup je imala i Anđelija Damnjanović u disciplinama 100m i 200m prsno, zauzevši deseto i dvanaesto mesto.
"Ovo je samo deo generacije naših najmlađih takmičara koji su svoje prve zaveslaje savladali na bazenu u Tehničkoj školi. Većini plivača ovo je bilo državno prvenstvo. Izuzetno smo zadovoljni postignutim rezultatima s obzirom da u ovom uzrastu treninzi nisu usmereni na takmičarski rezultat nego na pravilan rast i razvoj u skladu sa njihovim psiho socijalnim potrebama i preiprema za postizanje vrhunskih rezultata u juniorskoj i seniorskoj kategoriji", ističe trener i sportski direktor plivačkog kluba "Valis" Vladimir Bošković.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.