Spasen dečak iz Kolubare

imagePripadnici Sektora MUP-a za vanredne situacije su iz reke Kolubare u Valjevu spasili dečaka koji je upao u Kolubaru trčeći za loptom.Njega je niz reku nosila matica sve do stuba visećeg mosta.

Maloletnik star 16 godina kome je lopta upala u reku krenuo je za njom da je dohvati , ali ga je matica reke povukla za sobom I ponela . Agenciji Tanjug načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Valjevu Milan Mihailović je reako da se ceo dogadjaj zbio oko 17.30 sati .”Kolubara je zbog topljenja snega i padavina trenutno brza i da je dečaka matica reke odvukla do stuba visećeg pešačkog mosta za koji je uspeo da se uhvati.Dečak se popeo na stub i počeo da doziva u pomoć, što su primetile osobe sa obale i pozvale pripadnike vatrogasno-spasilačke jedinice”, rekao je Mihailović Tanjugu.
Prema njegovim rečima, kompletna akcija spasavanja trajala je nešto više od 50 minuta a organizovana je tako što je čamac sa pripadnicima Odeljenja za vanredne situacije pušten niz maticu do stuba na kojem je bio dečak, rekao je on.
Mihailović je objasnio i da su pripadnici tog odeljenja ušli u vodu, pomogli dečaku da siđe s mosta, stavili ga u čamac i bezbedno i veoma brzo mu omogućili da stigne do obale, prenosi Tanjug.
.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.