Privredni sud prihvatio UPPR za AD Slogu

imageI Privredni sud u Valjevu prihvatio je UPPR preduzeća AD Sloga, vlasnika Vidoja Vujića.Ukupna dugovanja Sloge iznose 1,4 milijarde dinara, dok je procenjena vrednost imovine 2,8 milijardi dinara.Plan reorganizacije Sloge jedino nije podržala Poreska uprava, koja pre dva dana nije podržala ni plan reorganizacije privatnog preduzeća (PP) Vujić – Valjevo.

Plan reorganizacije predvidja da se dug radnicima, kao i Poreskoj upravi isplati odmah, dok bi dug dobavljačima od 222 miliona dinara trebalo da isplate u narednih 10 godina sa grejs periodom od godin dana, a dug bankama i državni fondovima za 12 godina sa grejs periodom od tri godine.
Sa ovim planom nije bila saglasna jedino Poreska uprava dok je UPPR podržao i grad Valjevo
. Grad je izrazio nadu da je UPPR način da se naplati bar deo duga koje ovo preduzeće ima prema Gradu , ali se u Zaključku Veće ogradilo od načina poslovanja ovog preduzetnika.
Ako je neko i zamerio ovdašnjoj vlasti izraženi optimizam sudeći po izjavi šefa pravnog tima Mihaila Milutinovića i SNS bi učinio isto. " Nismo imali tu temu na partijskom sastanku , ali bez obzira na vlasništvo mi smo uvek za to da se da još jedna šansa , ako za to ima prostora. UPPR ima uslove i ukoliko se ne ispune onda postaje ništavan . Uvek treba dati šansu", rekao je Milutinović.
Vodeći čovek tih kompanija Vidoje Vujić rekao je juce novinarima da je uveren da je plan reorganizacije Sloge ostvariv za šet godina ukoliko bi sezona na Divčibarama bila kao ove zime, odnosno ukliko bi se dalje ulagalo u razvoj turizma na toj destinaciji.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.