Kad su izbori u SNS?

imageIzvršni odbor GO SNS doneo je odluku o ulasku u izborni proces za unutar partijek izbore , ali po rečima naprednjaka tehničke radnje još nisu precizirane.

" Još uvek se čeka uputstvo IOGO o sprovodjenju izbora. Znači tehniččko uputstvo po kome smo dužni da postupamo još nije stiglo. Ali je unutar stranke otvorena široka rasprava i ljudi se polako pozicioniraju. Spremni smo za izbore u svakom smislu", rekao je Mihailo Milutinović.

U SNS-u povereništvo je uvedeno u maju 2013. godine i tu dužnost najpre je obavljao Milan Marković da bi nakon što je Marković podneo ostavku i vrh partije za poverenika SNS-a u junu prošle godine imenovao Slobodana Gvozdenovića, inače narodnog poslanika.
" Kada bude zvanično istaknut proces svi će biti obavešteni. Ja pretpostavljam da se kandidatura Gvozdenovića sa sadašnjeg mesta poverenika podrazumeva, ali to će biti njegova odluka . Kao i uostalom svakoga ko odluči da se kandiduje. Statut se menja i neka je informacija da se ponovo uvodi mesto predsednika Okružnog odbora . Kada stignu tehnički podaci sve će biti jasno. Nema potrebe za podizanjem tenzije u tom pravcu. I ranije su postojala pravila, a novi Statut će još bolje ta pravila urediti", kaže Milutinović.
On kaže i da postoji ozbiljna partijska infrastruktura , da se sastanci redovno održavaju i da bi po potrebi za tri dana mogli biti formirani birački odbori.
Milutinović ipak nije mogao da precizira kada bi izbori mogli biti održani jer kako kaže to zavisi od vrha stranke.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.