Počelo krpljenje rupa toplim asfaltom

imageI zvanično po ugovoru o redovnom održavanju ulica krenulo je krpljenje udarnih rupa toplim asfaltom. Izvodjač radova je Autotransport, a na osnovu ugovora o Poslovno tehničkoj saradnji sve što izvodjač radova bude sanirao nakon radova koje su izvela javna preduzeća biće fakturisano upravo javnim preduzećima.

„ Zvanično je počelo krpljenje rupa toplim asfaltom. Započeti su radovi pre svega u centru grada , izvodjač radova je preduzeće Autotransport, a vrednost ovogodišnje investicije na redovnom održavanju ulica je 15 miliona“, kaže Milan Trifunović pomoćnik direktora za komunalno tehnički sektor u gradskoj Direkciji.
Trifunović kaže da je prošle godine otprilike ista vrednost u novcu planirana i da bi trebalo da na samo krpljenje rupa bude utrošeno oko 10 miliona , a da 5 miliona bude iskorišćeno za preasfaltiranje celih ulica.
„ Prošle godine smo tako uradili Knez Mihailovu, Vojvode Stepe , tako ćemo i ove godine pokušati da cele ulice preasfaltiramo sa pozicije redovnog održavanja“, navodi Trifunović.
Ove zime nije bilo mnogo snega na ulicama pa ni mnogo utrošenih energenata koji ponajviše utiču na otvaranje udarnih rupa , ali su zato javna preduzeća za svoje potrebe izvodila radove ostavljajući iza sebe samo nasute delove na kojima su radovi izvodjeni. Takav je slučaj i u novoizgradjenom delu ulice Milovana Glišića gde je ED izvodila radove. „ Mi imamo Ugovor o poslovno tehničkoj saradnji sa javnim preduzećima. Vodovod gde god je izvodio radove mi ćemo to sanirati sada , ali će faktura nakon toga biti ispostavljena Vodovodu jer smo mi to za njih odradili. Isto je i sa ED koja je konkretno izvodila radove u ulici koju pominjete. Saniraćemo sada taj deo , ali će ED to morati da plati“, objašnjava Trifunović.

S.V.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.